Chelsea – Fulham als kerstdis

Leuk, Kerstmis staat voor de deur! Dit is steeds weer het hoogtepunt van het jaar. Niet vanwege de verplichte bezoekjes aan (schoon)familie, de overdaad aan calorierijk kerstvoedsel of de stelselmatige terreur van kerstliederen waar Hilversum ons ieder jaar mee teistert. Nee, vanwege die andere kersttraditie: Engels voetbal op Boxing Day. Op Tweede Kerstdag wordt er in Engeland immers fanatiek gevoetbald, zo ook dit jaar. We kijken alvast vooruit op Chelsea – Fulham.

Chelsea doet het eigenlijk niet zo goed. De verwachtingen waren hooggespannen, nadat trainer Andre Villas-Boas voor 15 miljoen euro werd overgenomen van FC Porto. Zijn ploeg begon sterk aan de competitie, maar ploeterde daarna maar wat aan. Sterke wedstrijden, zoals thuis tegen Manchester City (2-1) en Valencia (3-0) worden afgewisseld met onbegrijpelijke miskleunen als tegen Wigan (1-1). Chelsea staat vierde, met liefst 11 punten achterstand op koploper Manchester City. Dragende spelers als Terry, Lampard en Drogba zijn over hun top heen, en de nieuwe garde mist de kwaliteit en ervaring de ploeg op sleeptouw te nemen.

Op Boxing Day komt stadgenoot Fulham op visite. Martin Jol is trainer, en presteert onder de maat. Fulham staat teleurstellend dertiende, en draait allerminst soepel. De ploeg scoort, ondanks de aanwezigheid van Ruiz, Dempsey, Johnson en Dembele moeizaam. In de Europa League sloeg de ploeg een absolute flater door in eigen huis een 2-0 voorsprong weg te geven tegen het al uitgespeelde Odense. Hierdoor overwintert de ploeg niet in de Europa League. Mocht u beelden hebben van Chelsea – Fulham en de olijke Jol voor de dug-out zien staan betekent dat in ieder geval wel dat hij de Kerst heeft gehaald als trainer van Fulham. Misschien is dat, gezien de resultaten van zijn ploeg, wel een prestatie op zich.

Daarom tippen we een mooie overwinning van Martin Jol. Hoewel Chelsea wisselvallig presteert verwachten we dat het matige Fulham weinig in de melk te brokkelen zal hebben op Stamford Bridge. De odd voor de -1 handicap, die inhoudt dat Chelsea met twee goals moet winnen, is 1.96 bij Unibet!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article