BKR registratie en hypotheek aanvragen.

Je wilt graag een huis kopen en je wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek. Je weet dat je in het verleden wel eens een krediet hebt afgesloten en of iets hebt gekocht op afbetaling. Ergens weet je ook dat een eventuele registratie bij het BKR kan leiden tot het afwijzen van een hypotheekaanvraag.

 

NIEUW: zelf je je BKR registratie opvragen

Het is nu mogelijk om via www.bkr.nl mogelijk, om snel je eigen BKR-registratie op te vragen. Op de home-page kun je meteen klikken op de grote button met daarin de tekst “inzage in uw kredietoverzicht”. Als je dat doet zal je binnen 5 minuten je BKR-vermelding kunnen inzien. Je weet kunt dat overzicht meenemen naar het eerste gesprek met je hypotheekadviseur. Hij kan  je dan meteen vertellen wat de mogelijkheden zijn of de beperkingen.

 

BKR-registraties

Bij het BKR worden alle kredieten bijgehouden. Hierbij moet je denken aan bijv. persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en producten gekocht op afbetaling. Sinds kort moeten daar ook de Private Lease en telefoon abonnementen bij. Misschien komen daar ook wel de DUO-leningen (studie) bij. Als een geldverstrekker een hypotheekaanvraag binnen krijgt gaat hij eerst kijken of er ook achterstanden op de kredieten zijn, de zgn a-coderingen. Hij zal dan vaak de hypotheekaanvraag afwijzen. De kans dat er in de toekomst nl. weer een achterstand zal zijn op de hypotheek is gewoon te groot.

In het tweede geval gaat hij kijken wat de maandlast van het krediet is . Hij is verplicht deze maandlast mee te nemen in de hypotheekberekening. Het komt er dus op neer dat je gewoon minder kan lenen.

Lees verder bij bron: https://www.bestehypotheek.nl/bkr-registratie-en-hypotheek-aanvragen/

Previous Article
Next Article