Minder hypotheek voor flexwerker

Werkgevers bieden hun personeel steeds vaker door de aantrekkende economie flexibele arbeidsvoorwaarden aan. Dat is natuurlijk leuk, maar ze kunnen ervoor zorgen dat bij een hypotheekaanvraag er minder geleend kan worden. Dit kan vaak duizenden euro’s schelen.

 Bepaalde looncomponenten tellen niet mee voor hypotheek.

Het gebeurt vaak dat klanten op internet kijken wat ze maximaal kunnen lenen. Online rekentools vragen om een brutoloon. Meestal wordt er geen splitsing gemaakt met looncomponenten die niet mee tellen. Met als gevolg dat de maximale hypotheekberekening niet klopt. De leencapaciteit valt bijna altijd lager uit dat geldt zeker voor een flexwerker!

Werknemers ziet flexibele arbeidsvoorwaarden als extra inkomen.

Steeds meer werknemers hebben flexibele arbeidsvoorwaarden. De werknemer kan bijvoorbeeld kiezen om een bepaald bedrag van het salaris te besteden aan een opleiding, auto, fiets of extra vakantie. Meestal kan het bedrag ook als inkomen worden uitgekeerd.  De meeste werknemers zullen hier voor kiezen en rekenen zichzelf rijk. De bank is er lang niet altijd zeker van dat de werknemer dit bedrag altijd laat uitkeren. Vandaar dat het in de meeste gevallen niet wordt meegenomen in de hypotheekberekening. Dat betekent dan ook dat een prestatiebeloning, zoals een bonus of gezondheidsbudget vaak niet wordt meegenomen. Een extraatje dat je krijgt omdat je niet ziek bent geworden. De bank weet natuurlijk niet of jij de komende jaren wordt getroffen door ziekte. Bonussen kunnen lager uitvallen door

Lees meer op: https://www.bestehypotheek.nl/flexwerker-minder-hypotheek/

Previous Article
Next Article