Skûtsjebier

Het traditionele Friese zeilevenement “Skûtsjesilen” gaat zaterdag 27-7-2019 weer van start in Grou. Deze dag wordt door Noorderbier aangegrepen om hét Skûtsjebier te introduceren.

Noorderbier is specialist in het bedenken en maken van concepten van speciaalbieren.

Skûtsjebier is speciaal bier dat bestaat uit een serie verschillende, ambachtelijk gebrouwen bieren. Het eerste biertje uit de Skûtsjebier collectie is de Skipper. De skipper is een krachtig en fris tripel biertje en is natuurlijk vernoemd naar de schipper op het Skûtsje. Na de Skipper zullen nog een aantal bieren volgen, met elk een andere naam. Een naam die natuurlijk te maken heeft met het prachtige skûtsjesilen!

Marije en Rink, twee mensen die een passie hebben voor het Skûtsjesilen én die toevallig ook van een lekker biertje houden, vonden dat deze prachtige traditie een speciaal bier verdient. Een eerlijk, met liefde gebrouwen biertje wat voor iedereen lekker weg drinkt en wat je het hele jaar door doet denken aan het zeilen en alles eromheen: de Friese meren, de wind in je haar, zomerzon, teams van stoere mannen en vrouwen, gezelligheid voor iedereen!

Binnenkort is Skûtsjebier in verschillende horecagelegenheden verkrijgbaar. Meer nieuws hierover vindt u binnenkort op onze website! Maar als u thuis of aan het water wilt genieten van een echt Skûtsjebiertje dan kunt u het nu ook online bestellen: www.skutsjebier.nl

Wij wensen alle Skûtsjesilers prachtige wedstrijddagen toe!

Previous Article
Next Article