Pakt Barca ook de wereldbeker?

Aanstaande zondag is de finale van de World Cup voor clubteams, tussen FC Barcelona en het Braziliaanse Santos. De wedstrijd wordt gespeeld in Yokohama. Hoewel dit toernooi niet volledig serieus wordt genomen, nemen beide finalisten de wedstrijd serieus. Voor FC Barcelona is dit de kans om alweer de derde hoofdprijs van het seizoen te pakken, na de Spaanse Super Copa en de Europese Supercup. Voor Santos is het een unieke mogelijkheid om geschiedenis te schrijven.

Santos is een illustere club uit Brazilië. Het won de Copa Libertadores in 2011, voor het eerst in bijna veertig jaar. De club is vooral bekend omdat zij een van de grootste spelers aller tijden voortbracht: Edson Arantes do Nascimento, kortweg Pele. Later bracht de club spelers voort als Alex en Robinho. Op dit moment heeft de club weer een groot talent in huis: Neymar verlengde, ondanks belangstelling van Barcelona, Real Madrid en Chelsea, zijn contract bij Santos. Ganso is een andere begenadigde jongeling. In de halve finale won Santos eenvoudig van Kashiwa (3-1).

Barcelona rekende simpel af met Al Sadd uit Qatar: 4-0. Barcelona was heer en meester, maar kreeg bij drie van de vier goals hulp van de erbarmelijke keeper van Al Sadd. Spits David Villa, die na een reservebeurt tegen Real weer een kans in de basis kreeg, brak ongelukkig zijn scheenbeen. ZIjn vervanger Alexis werd later ook uit voorzorg gewisseld. Pep Guardiola wil echter koste wat het kost winnen. Hij ziet de Wereldbeker als een unieke prijs. Iniesta is het ermee eens. Hij omschrijft het winnen van de wereldbeker als “een mooie manier om onszelf een prettige kerst te bezorgen”.

Wij tippen een winst voor Barcelona, maar het zal niet makkelijk worden. Santos zal hard zijn best doen om het grote Barcelona voor de voeten te lopen, en beschikt over voldoende kwaliteit. Barca heeft uiteraard meer kwaliteit, maar heeft een slopend half jaar achter de rug en klaagt over een jetlag. Wij verwachten daarom dat Santos prima partij zal bieden maar in de tweede helft toch zal buigen voor de Champions League-winnaar. Daarom tippen wij X/2: gelijkspel bij rust, met uiteindelijk winst voor Barcelona. De quotering hiervoor bij Unibet is liefst 4,20. Ook zijn er live quoteringen beschikbaar tijdens de eindstrijd!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article