Ronaldo versus Messi

De Clasico van aanstaande zaterdag, Real Madrid – FC Barcelona, betekent ook de ontmoeting tussen twee van de beste spelers van de wereld. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn de twee absolute vedetten van de Spaanse grootmachten. In de schaduw van de strijd om het kampioenschap staat er tussen deze twee genomineerden voor de Gouden Bal een hoop prestige op het spel.

Lionel Andres Messi Cuccittini werd geboren op 24 juni 1987 in Rosario, Argentinië. Hij werd vernoemd naar Lionel Richie, de Amerikaanse zanger. De kleine Lionel kon knap voetballen, maar kampte met groeiproblemen. FC Barcelona haalde hem op 9-jarige leeftijd al naar Catalunya, en beloofde een dure hormonenbehandeling te betalen. Dit bleek een succes: Lionel groeide, in lengte en als voetballer. Als zestienjarige liet Frank Rijkaard hem debuteren in het eerste van FC Barcelona. Op 1 mei 2005 werd hij tegen Albacete de jongste doelpuntenmaker voor Barca in de Primera Division aller tijden, met 17 jaar en 10 maanden. Inmiddels staat de teller op 287 wedstrijden en liefst 202 goals. In 2009 won hij de Gouden Bal. ‘De vlo’, zo genoemd vanwege zijn snelheid en lengte, is wars van glamour. Hij is een liefhebber. Velen zien in hem een van de beste spelers die er ooit geweest is.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, van 5 februari 1985, komt van het Portugese eiland Madeira. Vernoemd naar de Amerikaanse ex-president Ronald Reagan, maakte Ronaldo al snel naam als talent. Als zeventienjarige vertrok hij naar Sporting Lissabon, maar al na een jaar haalde Manchester United hem daar weg. Hij werd in Manchester de opvolger van David Beckham. Daar maakte hij onmiddellijk naam als wereldspeler. Na 84 goals in 197 wedstrijden contracteerde Real Madrid hem. De Koninklijke betaalde in 2009 liefst 94 miljoen euro voor hem, een wereldrecord. Ondanks de hoge verwachtingen won hij bij Real tot nog toe slechts een Copa del Rey. Wel maakte ‘CR7’ in 72 wedstrijden liefst 76 goals, een bizar moyenne.

Wie gaat er zaterdag schitteren? Wie beslist de Clasico? In de laatste edities van de Clasico waren beide spelers op dreef, maar voerde Messi de boventoon. Zo scoorde hij twee maal in de halve finale van de Champions League, en besliste hij de strijd om de Super Copa. Sowieso scoort Messi regelmatig als hij op bezoek gaat in het Bernabeu. Ronaldo is in de Clasico wel eens te zeer bezig met zijn eigen wedstrijd, waardoor hij het hoofd niet koel kan houden. Zijn kopbal in de finale van de Copa del Rey is de enige veldgoal die hij maakte tegen de Catalanen.

IJskonijn Messi lijkt minder van de kook te raken in een ambiance zoals die tijdens de Clasico. Daarom tippen wij dat Messi er zaterdag eentje inschiet. Hiervoor krijg je bij Unibet een quotering van 2.35. Zin om risico te nemen? De quotering dat Messi de eerste goal van de wedstrijd maakt is liefst 6.00!

Ga direct naar de top weddenschappen van Unibet

Previous Article
Next Article