Zaterdag El Clasico!

Zaterdagavond om 22 uur is het weer zo ver. Vergeet baan, gezin, economische crisis. De wereld gaat weer kijken naar de Clasico tussen Real Madrid en FC Barcelona. De tegenstelling kan haast niet groter. Spanje tegen Catalunya, Galacticos tegen zelf opgeleide spelers, Los Blancos tegen de Blaugranas, het realisme van Mourinho tegen het perfectionisme van Guardiola. Vorig seizoen kwamen de grootmachten elkaar in 18 dagen tijd vier keer tegen, en in augustus was er een tweeluik om de Supercopa. Zaterdagavond is de eerste competitiewedstrijd tussen de twee, in het Madrileense Santiago de Bernabeu. Mensen die een account hebben bij Unibet kunnen de wedstrijd live bekijken!

Op FC Barcelona stond de afgelopen jaren geen maat. Sinds trainer Pep Guardiola het overnam van Frank Rijkaard wonnen de Catalanen dertien hoofdprijzen, waaronder tweemaal de Champions League en drie landskampioenschappen. De huidige ploeg is volgens sommige kenners zelfs de beste voetbalploeg ooit. Deze competitie is men echter niet overtuigend begonnen. Ondanks de aanwezigheid van nieuwelingen Fabregas en Sanchez speelde Barca al vier keer gelijk en verloor het zelfs bij Getafe. Na vijftien wedstrijden heeft Barca 34 punten. Hoewel pech ook een rol heeft gespeeld leek Barcelona de vorm van de laatste jaren even te missen. De laatste wedstrijd was echter weer erg goed, thuis tegen Levante (5-0).

Real Madrid is bloeddorstig. De Koninklijke heeft de Catalaanse suprematie van de laatste jaren lijdzaam moeten ondergaan, maar lijkt dit seizoen orde op zaken te willen stellen. De ploeg is ontketend, maakte in veertien wedstrijden al 49 goals, en is op dit moment de te kloppen ploeg in Spanje. Real heeft op dit moment zes verliespunten minder dan FC Barcelona, en kan de Catalaanse achtervolger bij een nederlaag dus op negen punten achterstand zetten. Naast een hoop prestige staat zaterdag dus eigenlijk het landskampioenschap op het spel.

Wie gaat er winnen? Dat is moeilijk te voorspellen. De quoteringen zijn vrijwel gelijk, hoewel Madrid licht favoriet is bij Unibet. Hoewel het gezien de vorm van Real Madrid terecht is dat zij favoriet is, tippen wij toch FC Barcelona. In de voorgaande edities van de Clasico in Madrid was Barcelona erg sterk. In de competitie werd het de afgelopen seizoenen respectievelijk 1-1, 0-2 en 2-6. In de Champions League won Barca met 0-2, terwijl de heenwedstrijd van de Supercopa in 2-2 eindigde. Dit is een opmerkelijk sterke reeks, die zaterdag zijn vervolg zou kunnen krijgen. Madrid heeft het verdedigende spel van de laatste jaren afgezworen en speelt nu een stuk aanvallender. Barcelona is sterk tegen een voetballende tegenstander. Daarom tippen wij een overwinning van Barcelona, maar wel draw-no-bet. Dit wil zeggen dat u bij gelijkspel de inleg terugkrijgt. Hiervoor krijgt u bij Unibet een quotering van 2.02!

Wie nu een account opent bij Unibet kan de wedstrijd live bekijken. Tevens zal er deze week nog een extra artikel gewijd aan de Clasico op de site van de Betweters verschijnen. Kom dus zeker nog even terug!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article