Topper in de Kuip

Aanstaande zondag staat er een mooie wedstrijd op het programma. Feyenoord ontvangt PSV. Hoewel voor aanvang van het seizoen werd verwacht dat Feyenoord het wel eens erg lastig zou kunnen gaan krijgen, staat de ploeg van trainer Ronald Koeman na veertien speelronden knap vijfde, met 24 punten. PSV was vooraf samen met Ajax de grote titelfavoriet, maar moet vooralsnog het verrassende AZ voor laten gaan op de ranglijst. PSV staat tweede, met 31 punten. PSV wil niet uitlopen op koploper AZ terwijl Feyenoord haar plekje in de subtop niet wil verliezen. Er staat dus genoeg op het spel!

Feyenoord begon het seizoen onrustig, toen Mario Been werd weggestuurd door de spelersgroep. Met nieuwe trainer Koeman en zonder de verkochte spelers Fer en Wijnaldum leek het een lastig seizoen te worden. Feyenoord begon de competitie echter sterk, met enkele ruime overwinningen en een sterk optreden in de ArenA (1-1). In oktober volgden enkele pijnlijke nederlagen, waaronder tegen Go Ahead voor de beker (2-1) en Groningen (6-0). De stijgende lijn lijkt echter ingezet, met twee knappe uit-overwinningen op RKC en Vitesse. Onder Ronald Koeman tonen talenten als Cabral en Guidetti hun potentie, terwijl zelfs Schaken en El Ahmadi regelmatig uitblinken.

PSV kocht een nieuw elftal, en na een kwakkelend begin draait de ploeg ijzersterk. Sinds de openingswedstrijd van het seizoen (AZ, 3-1) verloor de ploeg niet meer. De ploeg scoort erg makkelijk. Dries Mertens is een topaankoop gebleken, terwijl Kevin Strootman definitief doorbreekt. Ola Toivonen valt tegenwoordig op door het maken van doelpunten in plaats van het vervelen van zijn tegenstander. Midweeks won PSV nog knap met 3-0 van Legia Warschau.

Beide ploegen lijken in vorm, al zijn de resultaten van PSV overtuigender dan die van Feyenoord. De Rotterdammers hebben het thuisvoordeel. Wij verwachten echter dat dit niet zal opwegen tegen de bredere, sterkere selectie van PSV en tegen de vorm die de ploeg op dit moment heeft. Daarom tippen wij een overwinning voor de Eindhovenaren. Hiervoor krijg je bij Unibet een quotering van 2.00. Tijdens de wedstrijd kan tevens live gewed worden op deze topper!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article