Dinsdagavond: Carling Cup

Naast het normale aanbod van Europees en nationaal clubvoetbal is er dinsdag- en woensdagavond bij Unibet voetbal uit de Carling Cup te zien. De Carling Cup is naast de FA Cup het tweede bekertoernooi van Engeland. Clubs uit de vier hoogste divisies doen mee. Houder van de beker is Birmingham City, dat vorig jaar in de finale Arsenal versloeg (2-1).

Dinsdagavond zijn haast alle grote ploegen te zien. Liverpool gaat op bezoek bij Chelsea. De Reds speelden dit weekend gelijk tegen City, terwijl het kwakkelende Chelsea met 3-0 won van Wolverhampton. Manchester City reist af naar Noord-Londen, voor de confrontatie met Arsenal. Ook Arsenal speelde dit weekend gelijk: het werd 1-1, thuis tegen Fulham. Ook op dinsdagavond: Cardiff City tegen Blackburn Rovers, hekkensluiter uit de Premier League. Op woensdagavond ontvangt Manchester United Crystal Palace.

De topclubs hebben de neiging in de Carling Cup veel met jonge talenten te spelen. In 1995, toen de generatie van David Beckham, Nicky Butt en de broertjes Phil en Gary Neville bij zijn debuut met 3-1 verloor van Aston Villa, zei de vermaarde BBC-analyticus Alan Hansen: “You can’t win anything with kids”. Aan deze woorden is hij later nog vaak herinnerd. In de laatste tien jaar heeft United de Carling Cup drie keer gewonnen, Liverpool en Chelsea twee keer en de Spurs een keer. Niks bleek dus minder waar dan de inmiddels legendarische uitspraak van Alan Hansen!

Ga direct naar de voetbalweddenschappen

Previous Article
Next Article