Catalaans onderonsje in Camp Nou

Afgelopen anderhalve week was er veel interlandvoetbal. Zo kwam Nederland twee maal in actie, zonder ook maar een goal te maken. Wereldkampioen Spanje speelde teleurstellend gelijk in Costa-Rica (2-2). Komend weekend begint het vertrouwde clubvoetbal weer. Spaanse landskampioen FC Barcelona hervat de Primera Division met een thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza. Hoewel vooral FC Barcelona bekend staat om zijn Catalaanse identiteit, is ook Real Zaragoza afkomstig uit de deelstaat Catalunya. De clubs zijn dan ook geen vreemden van elkaar.

Op FC Barcelona staat, zoals iedereen weet, de afgelopen seizoenen geen maat. Onder leiding van Pep Guardiola worden de prijzen aaneen geregen. Lionel Messi wordt nu al vergeleken met de beste spelers aller tijden, zoals Cruijff, Maradona en Pele. De houder van de Champions League en regerend landskampioen voelt echter de zeer hete Madrileense adem in de nek. Vorig jaar was Real al tegen Barcelona aan gekropen, dit seizoen draait de ploeg van Jose Mourinho nog sterker. Voor Barca is het dus zaak geen punten te laten liggen tegen Zaragoza. Na elf speelronden heeft Real een voorsprong van drie punten (28 om 25), dus puntverlies is uit den boze.

Zaragoza, of ‘Saragossa’ zoals men in Catalunya zegt, draait stroef. De ploeg staat slechts zestiende, met tien punten uit elf wedstrijden. De tijd dat Zaragoza meedeed om de Europese bekers, zoals in de tijd van Nayim en Esnaider, is voorbij. De ploeg herbergt weliswaar enkele bekende namen, zoals Helder Postiga (topscorer met vier goals) en Luis Garcia, de echte kwaliteit ontbreekt. Voor de ervaren trainer Javier Aguirre is het dus zaak degradatie te voorkomen. Op bezoek bij grote broer Barcelona zal hij zich echter geen illusies maken: afgelopen seizoenen was Zaragoza kansloos in Camp Nou.

Voor zaterdag verwachten we een doelpuntrijk duel. De laatste jaren ging Zaragoza er hard af als ze op bezoek gingen bij FC Barcelona, en dit jaar verwachten we geen ander scenario. Barcelona zal geen puntverlies willen lijden, en Zaragoza meteen op de pijnbank leggen. Daarom tippen wij een totaal aantal goals in de eerste helft van over 1.5. Hiervoor krijg je bij Unibet een quotering van 1.72!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article