Ontknoping Eredivisie!

Zondagmiddag om half drie is het dan zo ver: de ontknoping van de Eredivisie. Het wordt genieten. Ajax en FC Twente maken dit jaar in de Arena uit wie zich tot landskampioen van Nederland mag laten kronen. Vorige week wonnen de Tukkers al de KNVB-beker ten koste van Ajax, en in augustus deed men hetzelfde met de Johan Cruijff-schaal. Zondag mag Ajax proberen in ieder geval 1 prijs uit handen van FC Twente te houden. Daarvoor moet wel gewonnen worden: na 33 wedstrijden hebben de Amsterdammers zeventig punten, precies 1 minder dan FC Twente.

Voor Ajax was het een zeer turbulent seizoen. Na de ijzersterke tweede helft van vorig seizoen zag men Ajax als favoriet voor de titel. Suarez, Stekelenburg, Van der Wiel en De Zeeuw, met de avonturen in Zuid-Afrika in hun bagage, moesten de Amsterdammers eindelijk de derde ster bezorgen. Trainer Martin Jol eiste ook niks minder van zijn ploeg. Het viel aanvankelijk tegen. Het spel viel tegen, resultaten in de competitie waren matig, en de vijfde colonne onder leiding van Johan Cruijff ging zich roeren. Martin Jol stapte op, voorzitter Uri Coronel deed hetzelfde, directeur Rik van den Boog stapt na het seizoen ook op. Een paleisrevolutie tekende zich af, maar ondertussen werd onder nieuwe trainer Frank de Boer wel verder gevoetbald. Ajax liep onder zijn leiding in op de koplopers in de Eredivisie. Het voetbal is nog steeds niet al te best, maar de punten bleven binnenstromen, en zo kan het gebeuren dat Ajax na een turbulent seizoen alsnog kampioen kan worden.

Het moet dan wel winnen van regerend kampioen FC Twente. Wat zaten we er toch naast met zijn allen. Nadat Twente vorig seizoen op zijn tenen liep maar toch de titel pakte, vertrokken trainer Steve McClaren, sterkhouders Kenneth Perez en Ronnie Stam en aanvoerder Blaise N’Kufo. Slechts een enkeling verwachtte een titelprolongatie, maar het is nog steeds mogelijk. De nieuwe trainer Michel Preud’homme smeedde een sterk collectief. Theo Janssen vormt met Danny Landzaat en Wout Brama een ijzersterk middenveld, Luuk de Jong ontwikkelt zich prima, en achterin staat het met Mihaylov, Douglas en Wisgerhof nog steeds erg goed. Slechts rond de winterstop kwakkelde de ploeg even, toen vedette Bryan Ruiz geblesseerd raakte. Even leek trainer Preud’homme over te koken, maar de rust keerde op tijd terug in Enschede. Door de vormcrisis van PSV kon Twente weer aanhaken, en na een fraaie overwinning op PSV deden de Tukkers weer helemaal mee om de titel (2-0).

FC Twente speelt het hele seizoen al beter voetbal dan Ajax. Zowel in de competitie als in Europees verband laat Twente zien uit het juiste hout gesneden te zijn. De ploeg speelde grote wedstrijden in de Champions League en Europa League, en presteerde hierin prima. In de bekerfinale toonde men veerkracht en mentaliteit, door na een 2-0 achterstand tegen Ajax toch nog de beker te pakken. Zodoende zal Twente met vertrouwen naar de Arena afreizen. Ajax doet mee om de titel, maar speelt matig. Het spel tegen NEC, Heracles, Excelsior en Heerenveen was uitgesproken matig, en tegen een oerdegelijk en zeer sterk FC Twente zullen de Amsterdammers boven zichzelf uit moeten stijgen om te kunnen winnen.

Wij zien dit niet gebeuren, en tippen Twente als winnaar van zondag. Omdat de Tukkers genoeg hebben aan een gelijkspel spelen we de dubbele kans. Een gelijkspel of overwinning van Twente is genoeg om deze weddenschap te winnen. Unibet biedt hiervoor een quotering van 1.84!

Volg de ze link om te wedden op de landskampioen

Previous Article
Next Article