Bookmaker: Koninginnedag trekt meer tv-kijkers dan Royal Wedding

Nederlanders zetten massaal in op oranje hoedje Queen Elizabeth

 

Malta, 27 april 2011 – Hoewel de noteringen duidelijk ’gaan’ voor geel (3,00), zetten Nederlanders massaal in op een oranje hoedje (30,00) voor Queen Elizabeth tijdens de Royal Wedding op 29 april aanstaande. Ook een roze hoofddeksel (5,00) scoort goed volgens de noteringen van bookmaker Unibet. Behalve op het hoedje van de Queen kan er ook worden ingezet op de kleur van het hoedje van Prinses Máxima. De kans is het grootst (2,25) dat zij een wit hoofddeksel draagt tijdens het huwelijk van Kate en William.

 

Verder kan er worden gewed op de kijkcijfers van de Royal Wedding. De noteringen laten zien dat het huwelijk van Kate en William (7,00) minder Nederlandse tv-kijkers trekt dan ’onze eigen’ Koninginnedag (1,07). Verwacht wordt dat er meer dan 1,3 miljoen Nederlanders voor de buis zitten (1,72). Ook daar kan op ingezet worden. En pinkt Kate een traantje weg, zodra ze het middenpad betreedt van de kerk? Nee, dat gebeurt niet staat 1,45 genoteerd. En ja, dat gebeurt wel (2,50).

 

Weddenschappen Royal Wedding ongekend populair

Volgens een woordvoerder van Unibet is het opvallend dat er vooral wordt gewed in die landen die zelf een koningshuis hebben. ”Engeland, Spanje, Denemarken, Zweden en Nederland scoren bijzonder hoog als het gaat om het aantal geplaatste ’koninklijke’ weddenschappen. De weddenschappen over de Royal Wedding zijn dan ook ongekend populair. Er wordt nu al twee keer meer gewed dan op het grootste niet-sport-evenement; het Eurovisie Songfestival. Veruit de meest populaire weddenschap is: wat is de kleur van het hoedje dat de Queen draagt tijdens de kerkdienst?”

De weddenschappen ‘Royal Wedding’ zijn te vinden op www.unibet.com onder menu ‘Wedden’ >’Non-Sport’ >  ‘United Kingdom’ > ‘Celebrities’

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *