RBC als kanonnenvoer?

Vanavond staat een zeer belangrijke speelronde in de Jupiler League op het programma. Na de topper van vorige week tussen FC Zwolle en RKC Waalwijk, die eindigde in een ruime 0-3 overwinning voor de Brabanders, hebben beide ploegen 67 punten uit 32 wedstrijden. FC Zwolle heeft een beter doelsaldo dan RKC (+42 om +37), en mag zich op basis daarvan koploper noemen. Bij gelijk puntenaantal geeft dit doelsaldo de doorslag, dus RKC zal er lustig op los moeten scoren in de laatste twee wedstrijden.

In dat kader is RBC de ideale tegenstander, vanavond in Waalwijk. RBC uit Roosendaal was vijf jaar terug nog een middenmotor in de Eredivisie, maar bevindt zich nu in het verdomhoekje van het betaald voetbal. Met nog twee speelronden te gaan staan de Roosendalers zestiende, met slechts twee punten voorsprong op nummer laatst Almere City. In de laatste acht wedstrijden werd niet gewonnen en slechts drie maal gelijkgespeeld. Vorige week speelde RBC 85 minuten lang tegen tien man van AGOVV en kwam evengoed niet verder dan 2-2. Dit resultaat werd in Roosendaal gevierd als een overwinning, omdat AGOVV nadat het rood ontving eerst nog op 0-2 voorsprong kwam. Sinds het vertrek van Sjoerd Ars (naar FC Zwolle) en de blessure van Ralf Seuntjens ontbreekt het aan scorend vermogen, en als andere degradatiekandidaten Fortuna en Almere City niet met minpunten aan het seizoen waren begonnen was de ploeg van Dean Gorre al bijna zeker van degradatie.

Naast sportieve malheur stapelen de problemen zich buiten het veld ook op. Het water staat RBC aan de lippen, en gister bleek dat het einde in zicht is. De KNVB eist voor vanmiddag een garantie dat RBC over voldoende financiële middelen beschikt om het seizoen af te maken, maar RBC kan deze niet overleggen. De gemeente weigert bij te springen, waardoor RBC afstevent op puntaftrek. Dit zou bijna zeker degradatie betekenen. Mocht RBC dit toch af weten te wenden is het leed nog niet geleden; er zijn voldoende schuldeisers die een faillissement zouden kunnen aanvragen. De Belastingdienst is al langs geweest om te kijken wat voor waardevolle bezittingen er zijn.

RKC uit Waalwijk is de ploeg in vorm. In acht wedstrijden pakte men 22 punten, en onder aanvoering van de ijzersterke Derk Boerrigter werd vorige week overtuigend gewonnen van FC Zwolle. Wetende dat FC Zwolle thuis een lastig duel met FC Den Bosch wacht en met een aangeslagen RBC als tegenstander zetten de Waalwijkers in op een ruime overwinning. Tegen het armzalige RBC, dat geen punten,  geen scorend vermogen en geen zelfvertrouwen heeft, lijkt niets een dergelijk scenario in de weg te staan. Daarom tippen wij RKC met handicap, tegen een odd van 1.72. Hierbij moet RKC met twee goals verschil winnen.

Volg deze link voor Jupiler League weddenschappen

Previous Article
Next Article