Wie wordt topscorer?

De strijd om het kampioensschap is dit jaar erg spannend. Met nog twee speelronden te gaan staat FC Twente bovenaan, maar het moet nog afreizen naar nummer twee Ajax. Voor beide ploegen geldt: als ze de resterende twee wedstrijden winnen zijn ze kampioen. PSV kreeg zondag tegen Feyenoord een gevoelige tik te verwerken maar is feitelijk gezien nog niet kansloos. In het kielzog van de titelstrijd hebben drie spelers kans topscorer van deze jaargang te worden.

Mads Junker van Roda JC voert op dit moment de topscorerslijst aan, met 20 treffers. Toen hij in 2009 overkwam van Vitesse veranderde hij van een twijfelaar in een trefzekere aanvalsleider. Vorig seizoen kwam Junker tot 21 treffers. Om dit aantal te overtreffen zal Junker tegen NEC en Heerenveen nog doel moeten treffen. Voordeel is dat beide ploegen nergens meer voor spelen. Roda is bloeddorstig op jacht naar de vierde plaats, die nu nog in handen is van AZ. De Limburgers zijn in vorm, en de Deense goalgetter maakte in twee wedstrijden vijf doelpunten.

Dimitry Bulykin (ADO Den Haag) en Bjorn Vleminckx (NEC) staan beiden op negentien treffers. Bulykin draait, net als zijn club ADO, een seizoen als nooit tevoren. Waar de Rus eerder nooit meer dan negen keer scoorde in een seizoen (destijds in dienst van Dinamo Moskou) rijgt hij nu de goals aaneen. In maart stokte de productie even, maar in april volgden weer belangrijke treffers tegen FC Utrecht en Twente. ADO zakte van plaats vijf naar zes op de ranglijst, en ontmoet met Groningen en Heracles nog ploegen die ergens voor spelen, namelijk een plaatsje in respectievelijk de top-4 en top-8. Bovendien is het nog maar de vraag of Bulykin zal mogen spelen: vanmorgen werd bekend dat de aanklager een onderzoek is gestart naar de armzwaai in het gezicht van Twente-verdediger Douglas.

Bjorn Vleminckx zien we volgend seizoen niet meer terug op de Nederlandse velden; zijn negentien doelpunten leverden hem een transfer op naar Club Brugge. Voor zijn ploeg NEC staat niets meer op het spel. De ploeg kan niet meer degraderen, en zich niet meer kwalificeren voor Europa. Het uitbollen vindt plaats tegen Roda en Feyenoord. Dit zijn allebei ploegen in vorm, die wel raad zullen weten met het laconieke NEC.

Voor ons is Mads Junker de favoriet om topscorer van de Eredivisie te worden. Zijn ploeg heeft het makkelijkste programma, tegen uitgerangeerde ploegen. De Deense donder is in supervorm, met vijf goals in twee wedstrijden, en weet dat zijn opponenten Bulykin en Vleminckx nog enkele lastige wedstrijden te wachten staan. Bovendien heeft Junker een voordeel van 1 goal ten opzichte van de andere kandidaten. Daarom tippen wij hier Junker als topscorer van de Eredivisie. Hiervoor krijg je bij Unibet een quotering van 1.85!

Volg deze link voor meer eredivisie weddenschappen

Previous Article
Next Article