Spanning in Jupiler League

Vanavond staat er in de Jupiler League een absolute kraker op het programma. Koploper FC Zwolle krijgt nummer twee RKC Waalwijk op bezoek. FC Zwolle heeft een voorsprong van drie punten op zijn achtervolger, met na vandaag nog twee speelronden te gaan. Vanavond wordt dus duidelijk of RKC naast Zwolle kan komen, of dat de Zwollenaren op koers blijven voor het kampioenschap en directe promotie naar de Eredivisie.

FC Zwolle leek halverwege de competitie in ijl tempo op weg naar het kampioenschap. De voorsprong op achtervolger FC Volendam was destijds liefst dertien punten, en de ploeg van trainer Ard Langeler scoorde er lustig op los. In de aanval zorgen Sjoerd Ars (al 26 goals) en Danny Schreurs (16) voor veel doelpunten, terwijl daarachter routiniers als Arne Slot en Albert van der Haar voor de organisatie zorgen. Ondanks al die kwaliteit loopt het na de winterstop erg stroef. De geoliede machine stokt. Zo werd er thuis tegen RBC Roosendaal en FC Dordrecht (beide 0-0) onnodig punten verloren. Zo kan het gebeuren dat de titelstrijd nog volledig open ligt, ondanks de royale voorsprong in de winterstop.

Bij RKC Waalwijk verloopt het seizoen in omgekeerde volgorde. Na de degradatie van afgelopen seizoen leek het einde van de club nabij. Een faillissement dreigde, maar de club werd voor de poorten van de hel weggesleept. Zonder grote verwachtingen begon RKC aan het seizoen, maar dankzij een fantastische reeks vindt men zich nu terug op de tweede plaats, met het kampioenschap nog binnen handbereik. Trainer Ruud Brood kan beschikken over een zeer goede aanval, met Derk Boerrigter (17 goals), Donny de Groot (16) en Fred Benson (14).

RKC is sinds 11 februari ongeslagen in de competitie, en won het laatste duel overtuigend met 4-1 van Cambuur Leeuwarden. FC Zwolle won in de laatste vijf duels slechts een maal, met fortuin (1-2 bij Sparta). RKC is de ploeg in vorm, FC Zwolle snakt naar het einde van de competitie. FC Zwolle, dat doelman Boer mist door schorsing, is van plan de aanval te gaan zoeken zoals het dat altijd doet. “Aan de andere kant gaan we natuurlijk niet volle bak op de aanval spelen. We weten dat RKC sterk is in de omschakeling en een snelle voorhoede heeft”, zegt topscorer Ars tegen Voetbal International.

Wij denken dat Zwolle precies in die val gaat trappen. De ploeg mist al weken de finesse om het aanvallende spel om te zetten in goals, terwijl RKC dol is op de ruimte die gaat vallen. Daarom tippen wij voor vanavond een overwinning van RKC Waalwijk. Hiervoor krijg je bij Unibet een quotering van 3.25!

Volg deze link voor meer voetbalweddenschappen

Previous Article
Next Article