PSV, Twente of Ajax?

De strijd om de titel in de Eredivisie is ook dit jaar weer erg spannend. Vorig seizoen gingen Ajax en FC Twente nek-aan-nek tot op de laatste speeldag, en trokken de Tukkers aan het langste eind. Dit jaar gaat het, met nog drie speelronden te gaan, tussen Twente, Ajax en PSV. Een zinderend slot van de competitie, vergelijkbaar met dat van 2007, ligt in het verschiet. Destijds won PSV op doelsaldo van Ajax, terwijl AZ verloor bij Excelsior.

PSV voert de ranglijst aan met 65 punten uit 31 wedstrijden. Twente heeft hetzelfde puntenaantal, maar een aanmerkelijk slechter doelsaldo (+28, PSV +46). Ajax volgt op de derde stek, met 64 punten. PSV kocht dit jaar fors in (Lens, Hutchison, Marcelo) en leek op weg naar het kampioenschap. Afellay (verkocht aan Barcelona) en Reis (zware blessure) vielen echter weg. Berg en Toivonen konden de leegte echter niet opvullen, door vormcrises en schorsingen. PSV is daardoor minder sterk geworden, en sprokkelt vaak op gelukkige wijze zijn puntjes bijeen. Overtuigend is het allerminst, en met het oog op het duel in Rotterdam tegen Feyenoord baart dit zorgen voor Fred Rutten.

FC Twente leek, na het winnen van de onderlinge wedstrijd in Enschede (2-0), een gat te kunnen slaan met PSV, maar liet tegen De Graafschap en Roda JC onnodig vier punten liggen. Daardoor staan ze nu gelijk met de Eindhovenaren, en niet ruim op kop. De Tukkers hebben niet de killersmentaliteit van vorig jaar, toen ze aan een halve kans genoeg hadden een wedstrijd te winnen. Met bezoekjes aan ADO Den Haag en Ajax in het vooruitzicht geeft dit weinig hoop op het prolongeren van de titel. Al wordt er gewonnen, dan nog moet PSV ergens punten laten liggen.

Ajax is op bestuurlijk niveau een derrie, en op het veld leken de Amsterdammers ook kansloos voor de 30e landstitel na een nederlaag bij ADO (3-2). Door puntverlies van Twente en PSV doet de ploeg van Frank de Boer echter weer volop mee. De tweede plaats lonkt; wedstrijden tegen Heerenveen en Excelsior moeten gewonnen kunnen worden en op de laatste speeldag reist Twente af naar de Arena.

Een overwinning op het punten morsende Twente is voldoende om de tweede plaats op te eisen, en als PSV ergens tegen Feyenoord, Vitesse of Heerenveen punten laat liggen kan het zomaar zijn dat Ajax alsnog de landstitel opeist. De head-to-head tussen Ajax en Twente is, met een 1.75-quotering op Ajax, zeker een weddenschap waard. Wij tippen hem met gemiddelde inzet. Waaghalzen zetten echter in op een landstitel voor Ajax tegen 4.75. Deze weddenschap zouden wij klein spelen.

Volg deze link voor meer voetbalweddenschappen

Previous Article
Next Article