Haakt Anderlecht af?

Vele competities in Europa naderen hun ontknoping. Twente en PSV gaan nek aan nek, terwijl Manchester United en FC Barcelona zich hoogstwaarschijnlijk tot kampioen gaan laten kronen in de komende weken. In België heeft men een bijzondere afsluiting van het seizoen: de play-offs om het landskampioenschap. Deze zijn vorige week begonnen. Vandaag kijken we op Betweters.nl naar de organisatie van die play-offs en blikken we vooruit op de kraker van deze week: Club Brugge – RSC Anderlecht.

De Belgische Eerste Klasse heeft zestien deelnemers, die elkaar twee keer ontmoeten. Er zijn dus dertig speelronden. Na afloop daarvan spelen de nummers een t/m zes nog twee keer tegen elkaar, in de play-offs. Bij de start hiervan wordt het puntenaantal dat de deelnemende ploegen in de reguliere competitie hebben behaald, gedeeld door twee en naar boven afgerond. De ploegen beginnen dus niet op nul! Na afloop van de tien extra speelronden wordt duidelijk wie zich kampioen van België mag noemen.

Dit jaar doen mee, in volgorde van klassering: RSC Anderlecht, Racing Genk, AA Gent, Club Brugge, Lokeren en Standard Luik. Anderlecht begon de play-off met 33 punten, een punt meer op Racing Genk. In België heerst de verwachting dat deze twee ploegen gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Nadat Anderlecht in de eerste wedstrijd in eigen huis een afstraffing kreeg van Standard Luik (1-3)  en Genk thuis won van Lokeren (2-1) staan de Limburgers twee punten voor.

Anderlecht moet dit weekend dus vol aan de bak, op verplaatsing bij Club Brugge. Beide ploegen hebben een turbulent seizoen achter de rug. Anderlecht kende zeer wisselende resultaten, en zag sterspeler Boussoufa vertrekken. Ondanks matig spel begon Anderlecht als koploper aan de play-offs, maar na een speelronde moet men al in de achtervolging. Talent Romelu Lukaku is hopeloos uit vorm, terwijl die andere spits, Tom de Sutter, geblesseerd is geraakt. De vooruitzichten zijn dus lastig, voor de ploeg van Ariel Jacobs.

Club Brugge wist al snel dat het kansloos was voor een hoge klassering. Club kende een zeer matige periode in de competitie. Dit kostte trainer Adri Koster bijna de kop. Grote problemen waren er met aanvaller Nabil Dirar, die meerdere malen uit de selectie werd gezet. In de tweede seizoenshelft verbeterden de prestaties iets, waardoor Club nog mag hopen op het kampioenschap. Middenvelder Vadis Odjija (ex-Anderlecht), zegt in Gazet van Antwerpen: “Om in de play-offs een rol te blijven spelen en om vooral uitzicht op Europees voetbal te behouden, moeten we in eigen huis de drie punten pakken. Dat betekent dat we Anderlecht vanaf de aftrap onder druk moeten zetten en proberen om ze bij de keel te grijpen. Club moet snel tonen dat het in eigen huis baas is.”

Het belooft dus een hete avond te worden in het Jan Breydel-stadion. Anderlecht is aangeslagen. Het beleefde al geen topseizoen, maar moet ook nog in de achtervolging op Genk, zonder toppers als Lukaku, Boussoufa en De Sutter. Paars-Wit moet echter winnen om de aansluiting met Genk niet te verliezen. Club Brugge komt juist terug van een mindere periode, de resultaten worden beter, en kan Anderlecht in eigen huis pijn doen. Daarom tippen wij een overwinning voor Club, maar bouwen we wel wat extra zekerheid in door de ‘draw no bet’ te nemen. Hierbij krijg je je geld terug bij een gelijkspel. Unibet biedt voor deze weddenschap een odd van 1.72!

Volg deze link voor meer voetbalweddenschappen

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *