Pakt United de FA Cup?

Manchester United is dit seizoen weer ijzersterk. De Red Devils gaan haast onbedreigd af op de negentiende landstitel, plaatste zich deze week voor de halve finale van de Champions League, en staan ook in de halve finales van het meest prestigieuze bekertoernooi van de voetbalwereld, de FA Cup. De kans bestaat is derhalve aanwezig dat Edwin van der Sar, die na dit seizoen zijn imposante carrière beëindigt, afscheid neemt met de Treble. De volgende stap in dit droomscenario kan zaterdag gezet worden: United gaat dan richting Wembley, voor de halve finale van de FA Cup tegen stadsgenoot Manchester City.

De halve finalisten van het FA Cup-toernooi zijn, naast Manchester United en Manchester City, Bolton Wanderers en Stoke City. Manchester United is dit seizoen op het juiste moment in vorm geraakt. In de eerste weken van het seizoen was Chelsea ijzersterk in competitie en FA Cup. De ploeg van Ancelotti was al vrij snel de grote favoriet voor het winnen van beide prijzen. Toen bij Chelsea de klad erin kwam greep Manchester United zijn kans. Inmiddels heeft United zeven verliespunten minder dan achtervolger Arsenal en stootte men door tot de halve finales van FA Cup en Champions League.

De gebruikelijke sterkhouders zijn spelers als Giggs, Vidic, Rooney en Ferdinand, maar ook Javier ‘Chicharito’ Hernandez is dit seizoen zeer belangrijk geweest. Om de scherpte van de Mexicaan te illustreren: uit 22 doelpogingen in Premier League en Champions League scoorde hij liefst vijftien keer. Stadsgenoot Manchester City dreigt overal naast te grijpen. Het werd in de Europa League uitgeschakeld door Dynamo Kiev, en heeft een straatlengte achterstand op United. Trainer Mancini krijgt de ploeg niet aan het voetballen. Topaankoop Edin Dzeko kan het net nauwelijks vinden. In de halve finale tussen de stadsgenoten is United ruim favoriet, en terecht. De ploeg is veel sterker dan die van de Citizens, en in onderlinge duels is United van oudsher sterker. De laatste keer dat City een onderling duel won was in februari 2008 (1-2 op Old Trafford). City snakt naar het einde van het teleurstellende seizoen, terwijl United op stoom is.

De kans is groot dat United de finale zal bereiken. Daarin wacht dan Stoke City of Bolton Wanderers. Hoewel het FA Cup-toernooi bekend staat om zijn verrassingen zou United hier geen problemen mee moeten hebben. De quotering voor een FA Cup-winst voor United bij Unibet is 2.10. Voor ons is dit het inzetten waard!

Volg deze link voor FA cup weddenschappen.

Previous Article
Next Article