Limburgse broedertwist

Vrijdagavond staat de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV op het programma. Elke editie van deze burenruzie is beladen, zo ook die van vrijdagavond in Sittard. Voor beide ploegen staat er nog een hoop op het spel. De Betweters kijken alvast vooruit op de twist tussen Zitterd en us MVV’ke uit Mestreech.

Voor MVV begon het seizoen dramatisch. Voortbestaan hing deze zomer aan een zijden draad door een dreigend faillissement. Dit werd afgewend, maar door de financiële problemen begon de club wel met een uitgeholde selectie en liefst acht strafpunten aan het seizoen. Voor MVV leek het een lang en zwaar seizoen te worden. Fortuna Sittard dreigde een jaar eerder al uit het betaald voetbal te verdwijnen, maar kon ternauwernood actief blijven in het profvoetbal. De club is op weg financieel gezond te worden, maar is dat nog niet: ook FSC moest met twee strafpunten aan het seizoen beginnen.

Na 28 speelronden ziet de wereld er voor MVV heel anders uit. De eerste seizoenshelft was nog vrij matig, maar de ploeg van trainer Rene Trost is ijzersterk uit de winterstop gekomen. Van de elf wedstrijden na de winterstop werden er negen gewonnen, eenmaal werd gelijkgespeeld, en slechts eenmaal werd er verloren. Zo staat MVV inmiddels elfde, met 35 punten. De achterstand op de negende plaats, die recht geeft op deelname aan play-offs, is slechts een punt. Buurman Fortuna heeft minder reden tot juichen. Met 21 punten staat de ploeg van Wim Dusseldorp slechts vijf punten boven nummer laatst Almere City. Met nog zes wedstrijden is het alarmfase 1 in Sittard. Recent werd gewonnen van Sparta (3-1) en Emmen (0-2), maar om zich veilig te spelen heeft Fortuna nog enkele overwinningen nodig.

Wij verwachten vrijdagavond een hoop doelpunten. MVV gaat freewheelend richting het einde van de competitie, en play-offs lonken. Fortuna zal zich echter ook niet verstoppen, want aan een punt heeft de ploeg niets in de strijd tegen degradatie. De quotering voor drie of meer goals bij Unibet is 1.70, voor ons een medium bet waard!

Volg deze link voor meer voetbal weddenschappen

Previous Article
Next Article