Haalt Feyenoord het linkerrijtje?

De Eredivisie nadert zijn ontknoping. Nog zes speelronden te gaan. Bovenin is het ongemeen spannend, en lijken PSV en FC Twente uit te gaan maken wie er kampioen wordt. Zo spannend als het bovenin is, zo duidelijk zijn de kaarten geschud in de staart van de ranglijst. Willem II stevent af op directe degradatie. VVV kan zich opmaken voor play-offs tegen degradatie, terwijl Excelsior hier ook niet aan zal ontkomen. De strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal, waarvoor de nummers vier t/m zeven zich kwalificeren, ligt nog open. AZ, ADO Den Haag en Groningen staan er prima voor, terwijl ook Roda en FC Utrecht nog kans maken. Het trotse Feyenoord zal zich hoogstwaarschijnlijk niet kwalificeren voor de play-offs. Feyenoord heeft 34 punten, tien minder dan nummer zeven Roda JC. De Rotterdammers strijden echter voor iets anders. Een plaats in het linkerrijtje zou voor de ploeg van Mario Been een knappe prestatie zijn, en wij denken dat dit moet kunnen lukken.

De eerste seizoenshelft verliep voor Feyenoord dramatisch. Het absolute dieptepunt was de 10-0 nederlaag bij PSV. Het ooit zo grote Feyenoord verwerd tot het lachertje van de Eredivisie. Bovendien speelden op bestuurlijk vlak grote problemen: de financiële situatie van Feyenoord leek met de week te verslechteren, terwijl Leo Beenhakker op non-actief werd gesteld. De tweede seizoenshelft begon even slecht als de eerste eindigde, maar plots was er een opleving. De winterse versterkingen Swerts en Meeuwis brachten ervaring, terwijl huurling Miyaichi (Arsenal) een regelrechte sensatie werd in de Kuip. Luc Castaignos begon zijn belofte in te lossen, en schoot al elf maal met scherp. Het leidde tot overwinningen op NAC, Heerenveen en Heracles, terwijl Groningen zelfs getrakteerd werd op een afstraffing (5-1). Daardoor vindt Feyenoord zich ineens terug op plaats elf op de ranglijst.

Feyenoord heeft nog vier thuiswedstrijden op het programma staan (AZ, PSV, Willem II en NEC) en twee uitwedstrijden (FC Utrecht en VVV). De Rotterdammers zijn van oudsher sterk in eigen huis, en draaien prima. Heracles lijkt met een negende plaats iets boven zijn stand te leven, terwijl Heerenveen (elfde) slechts een punt voorsprong heeft. Op de laatste speeldag gaat Feyenoord op bezoek bij nummer tien NEC, dat op dit moment twee punten voorsprong heeft.

Feyenoord heeft dus alle kans om het seizoen dat zo dramatisch begon redelijk af te sluiten. Met de gerichte versterkingen in de winter, het tij dat meezit in plaats van tegen, en de wetenschap dat er nog vier thuiswedstrijden op het programma staan kan Feyenoord zomaar in het linkerrijtje eindigen. Het zou voor Feyenoord een prestatie van formaat zijn. Unibet biedt voor deze weddenschap (‘Eindigt Feyenoord in de top-9?’) een odd van 2.45. Deze is voor ons prima speelbaar, dus een kleine weddenschap durven we hier wel aan!

Volg deze link voor weddenschappen eredivisie.

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *