Nederlander Valkenburg wint groot Europees pokertoernooi

Incasseert 130.000 euro tijdens Unibet Open in Londen

Malta, 8 december 2010 – De Nederlander Paul Valkenburg heeft gisteren de Unibet Open in Londen gewonnen. Het driedaagse internationale pokertoernooi kende tot en met de finaletafel een spannend verloop. Uiteindelijk liet Valkenburg in het Londense Grosvenor Victoria Casino 272 concurrenten achter zich en incasseerde 130.000 euro. De in Spanje woonachtige Valkenburg is dit jaar een van Neerlands beste pokerspelers. Hij ‘cashte’ al op zeven toernooien, waaronder twee keer op een EPT en drie keer bij de World Series of Poker in Las Vegas. De winst in Londen is zijn grootste succes tot nu toe.

Volgens Valkenburg was hij de laatste tijd dicht bij een mooi resultaat. “Ik raakte een beetje gefrustreerd dat het steeds net niet lukte. Maar nu zul je mij niet meer horen klagen. Natuurlijk heb ik wat geluk gehad, maar ik ben tevreden over mijn spel.” Naast Valkenburg deden er nog 25 Nederlanders mee, waaronder schaakgrootmeester Loek van Wely, acteur Horace Cohen en wereldkampioen Marcel Vonk.

Laatste drie spelers sluiten deal
Opvallend was dat de laatste drie spelers aan de finaletafel een deal sloten, waarbij verder werd gespeeld om de eer. Maar ook om het prijzengeld dat bij de deal apart was gelegd voor de winnaar. Valkenburg won uiteindelijk met aas-koning van aas-boer en rekende zo af met zijn laatste opponent. De volgende Unibet Open vindt van 10 – 13 maart plaats in Malta. Daar mag Valkenburg zijn titel verdedigen.

Meer informatie is te vinden op www.unibetopen.com. Voor meer poker games ga naar de Unibet site. 

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *