UMCG en Noordhoff Uitgevers samen in e-learning

Het Universitair Medisch Centrum Groningen gaat samenwerken met Noordhoff Uitgevers bij de ontwikkeling van e-learning voor de zorg. Het ziekenhuis en de uitgeverij tekenden hiertoe op 18 oktober een contract. Het gaat hierbij om digitale bij- en nascholing voor verpleegkundigen.

Het Wenckebach Instituut, het opleidingsinstituut van het UMCG, heeft in de afgelopen jaren al meer dan twintig digitale cursussen ontwikkeld, waarvoor binnen de zorg veel belangstelling bestaat. Noordhoff Uitgevers voert de markt aan als contentleverancier voor digitale bij- en nascholing in de zorg. De huidige cursussen van beide partijen worden samengebracht binnen CampusMed, de Health Academy van Noordhoff Uitgevers. CampusMed groeit flink met de toevoeging van de cursussen van het Wenckebach Instituut. De partijen gaan samen ook nieuwe cursussen ontwikkelen. Noordhoff Uitgevers doet dit al voor andere UMC’s en algemene ziekenhuizen. Met deze samenwerking ontstaat een steeds grotere digitale e-learning bibliotheek, geschikt voor alle ziekenhuizen in Nederland.

De e-learning modules worden gebruikt door verpleegkundigen. Ze gaan onder andere over onderwerpen als reanimeren, het inbrengen van infusen en katheters, injecteren of hygiënerichtlijnen.

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *