Isala Klinieken kiezen voor e-learning van CampusMed

Isala Klinieken in Zwolle gaat een pilot draaien met e-learning modules van CampusMed, de Health Academy van Noordhoff Uitgevers.

In mei 2010 is Noordhoff Uitgevers benaderd door een groep neonatologieverpleegkundigen van Isala Klinieken en UMC Utrecht/ WKZ. Zij volgden aan de Hogeschool van Utrecht een opleiding voor verpleegkundig opleider. Hun afstudeerproject bestond uit het onderzoeken van de mogelijkheid van het ontwikkelen van e-learning modules op het gebied van voorbehouden handelingen, specifiek voor neonatologie. Noordhoff Uitgevers heeft deze groep ondersteund door advies te geven bij het ontwikkelen van het didactisch concept en heeft samen met hen kosteloos een demo ontwikkeld, die zij hebben kunnen gebruiken voor hun afstuderen aan de HvU.

Het afstudeerproject is vervolgens door de verpleegkundigen van Isala gepresenteerd aan Ben Benes, Hoofd Neonatologie van Isala. Hij was enthousiast over het idee en heeft vervolgens opnieuw contact met Noordhoff Uitgevers gelegd. Dit heeft geresulteerd in de opdracht voor een pilotproject waarvoor 3 e-learning cursussen moeten worden ontwikkeld:

–          5 voorbehouden handelingen neonatologie rondom het maag-darmstelsel

–          3 voorbehouden handelingen rondom bloedafname bij neonaten

–          Module Total Body Cooling van neonaten.

De methode Total Body Cooling is in Nederland voor het eerst ingevoerd door het UMCU. Zij zijn tevens klant van CampusMed en hebben aangegeven interesse te hebben voor het inhoudelijk meewerken aan de productie van deze module.

De oplevering van deze modules zijn gepland voor eind 2010. Isala heeft al aangegeven dat als de pilot bevalt, Isala zal overstappen naar het All You Can Learn-concept van Noordhoff Uitgevers. Dit betekent dat Isala voor al haar 1200 verpleegkundigen overstapt op e-learning, daarbij gebruikmakend van de gehele bibliotheek van CampusMed.

Previous Article
Next Article