V&VN Academie kiest voor e-learning

V&VN, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, breidt de V&VN Academie uit met bij- en nascholing in de vorm van e-learning.

V&VN kwam in 2009 in contact met Noordhoff Uitgevers. Met het e-learning product CampusMed is Noordhoff inmiddels een vertrouwd gezicht binnen de opleidingsmogelijkheden voor de zorg. Monique Uijen, marketingadviseur V&VN: “V&VN heeft een aantal doelen te verwezenlijken met de V&VN Academie. Niet alleen willen we onze achterban bedienen met kwalitatieve en uitgebreide scholingsonderwerpen, we willen dit ook op een goede manier continueren. CampusMed heeft inmiddels een uitgebreide bibliotheek en werkt samen met gerespecteerde instituten. Zo werkt men samen aan de ontwikkeling van modules met verschillende academische- en opleidingsziekenhuizen en heeft het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV) een belangrijke rol in dit project gespeeld. Normaal gesproken worden de modules op maat gemaakt voor het desbetreffende ziekenhuis. Het LEVV heeft alle modules die nu in de Academie staan herzien op basis van landelijke richtlijnen om ze zo goed mogelijk geschikt te maken voor een brede markt.”

Maar waarom kiest de V&VN specifiek voor e-learning om het aanbod van de Academie uit te breiden? Monique Uijen: “E-learning is in onze visie een makkelijke manier voor verpleegkundigen en verzorgenden om in hun eigen tempo en in hun eigen omgeving bezig te zijn met hun scholing. De navigatie binnen de modules is gemakkelijk en ook voor mensen met beperkte computerkennis goed te doen. De inhoud is didactisch onderlegd en neemt de cursist via cases, video, audio, animaties en oefeningen mee door de theoretische stof, waardoor het geleerde goed wordt opgenomen en leren ook leuk is.”

Ook Noordhoff Uitgevers is blij met de samenwerking. Judie Noar, marketing manager CampusMed: “Wij waren al langer op zoek naar een oplossing om de zogeheten thuismarkt te bedienen. Er kwamen veel aanvragen binnen van individuele verpleegkundigen, die ons vroegen of CampusMed ook los te bestellen was. Helaas moesten we daar steeds “nee” op antwoorden, voornamelijk omdat wij alleen aan zorginstellingen leverden en niet de capaciteit hadden om uit te breiden naar de gehele thuismarkt. Door de samenwerking met V&VN werd dit een stuk gemakkelijker, en kunnen we nu iedereen die in e-learning geïnteresseerd is in die behoefte voorzien. Daarnaast voelen we ons vereerd dat een organisatie als V&VN voor ons product heeft gekozen, voor ons betekent dit een groot compliment.”

In eerste instantie gaat de webwinkel van start met 3 modules. De onderwerpen bestaan uit Medisch Rekenen, Veilig toedienen van bloedproducten en Het toedienen van medicatie via veneuze toegangen. Het LEVV gaat verder met het aanpassen van de volgende lichting modules voor de Academie. Het aanbod zal zich daardoor steeds verder uitbreiden.

Geïnteresseerden kunnen de modules simpel online bestellen, waarna men login gegevens krijgt toegestuurd en van start kan. De licentie blijft een jaar geldig en biedt de cursist daardoor ruim de tijd om in eigen tempo de leerstof tot zich te nemen. Na afronding van de afsluitende toets kan de cursist een voor het Kwaliteitsregister V&V geldig certificaat uitprinten en kunnen de voor de cursus verkregen accreditatiepunten in het register worden bijgeschreven. Let op: leden van V&VN krijgen een flinke korting op de modules!

Nieuwsgierig geworden? Kijk op http://academie.venvn.nl of op www.campus-med.nl.

Previous Article
Next Article