EcoWoods duurzaam en milieuvriendelijk hout

Duurzaam en milieuvriendelijk: voor EcoWoods gelden deze begrippen al zo lang het bedrijf actief is. In 1991 begon het bedrijf als HP-Hout vanuit de bosbouw. Sindsdien verwerkt EcoWoods uitsluitend verantwoord gekapte, onbehandelde Europese houtsoorten tot eerlijke houtproducten. De beste kwaliteit eikenhout en onverwoestbaar robinia, dat wel het ‘Europese hardhout’ wordt genoemd, garanderen een lange levensduur. Ook kastanje, lariks en douglas worden gebruikt.

EcoWoods is gestart met het maken van ‘landschapsmeubilair’ in natuurgebieden, parken en het landelijk gebied voor opdrachtgevers als diverse landschapsbeheerders, (gemeentelijke) overheid en weg- en waterbouw.

De natuurproducten van EcoWoods zijn ook aantrekkelijk voor gebruik in tuin, erf en weiland. Op basis van de beproefde ambachtelijke technieken wordt een breed aanbod aan luxe producten voor de particuliere markt gemaakt. De vormgeving hiervan loopt uiteen van traditioneel tot strak en modern. Dat geldt ook voor de toepassing in houtconstructies en gebinten.

Lees meer op: http://www.ecowoods.nl

Previous Article
Next Article