Logisal Salaris nieuws Juli 2014

Nieuw! Opstartcursus voor beginnende gebruikers

LogiSal is een enorm gebruiksvriendelijk salarispakket.

Toch kunnen wij ons voorstellen dat u extra hulp wenst bij de overgang en inrichting van uw administratie(s). Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, kunt u bij ons een opstartcursus op afstand afnemen.

Voor slechts € 160,- helpen wij u gedurende twee uren met de inrichting van LogiSal en beantwoorden wij al uw vragen.

Dit gebeurt telefonisch in combinatie met de helpdeskverbinding van LogiSal (wij kunnen dan met u meekijken op uw computer).

De telefoonkosten nemen wij uiteraard voor onze rekening.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op.

 

WKR geldt voor alle subnummers

Indien u een loonheffingennummer heeft met meerdere subnummers (bijvoorbeeld L01, L02), dan geldt de werkkostenregeling voor alle subnummers. Voor het berekenen van uw vrije ruimte telt u het fiscale loon van alle subnummers bij elkaar op. U maakt dus gebruik van de werkkostenregeling als individuele werkgever.

 

Werken over de grens wordt wellicht makkelijker

De regeringspartijen VVD en PvdA willen dat het makkelijker wordt om over de grens te gaan werken. Volgens VVD-Kamerlid Straus hebben mensen die in België en Duitsland aan de slag willen nu te kampen met te veel bureaucratische rompslomp. Haar PvdA-collega Jadnanansing sluit zich daarbij aan.

Soms duurt het maanden voordat diploma’s in het buitenland zijn goedgekeurd en daardoor kunnen mensen banen mislopen. De partijen willen dat de procedures voor de erkenning van diploma’s simpeler worden. Ook zou er één loket moeten komen waar iemand snel kan zien of hij de juiste papieren heeft.
De VVD benadrukt dat bijvoorbeeld in de zorg mensen die in Nederland hun baan verliezen over de grens misschien wel aan de slag kunnen. Straus wijst er ook op dat in Duitsland sinds enige tijd een wettelijk recht op kinderopvang is voor alle peuters. Dat kan Nederlanders kansen bieden.

 

Ontslaguitkering

Een ontslaguitkering is loon uit vroegere arbeid en wordt tegen de groene tabel verloond. Daarnaast is de werkgever werkgeversheffing Zvw verschuldigd. Dit kunt u lezen in het handboek loonheffingen 2014 in paragraaf 15.2.6.

Ten aanzien van de Zvw heerst soms onduidelijkheid. Zo wordt in artikel 27.16 gerefereerd aan ‘inkomensafhankelijke bijdrage Zvw’. In artikel 6.2 wordt uitgelegd dat dit een overkoepelende term is voor zowel de werkgeversheffing Zvw als de bijdrage Zvw.

 

Kamer krijgt voor reces update WKR

Nog voor het zomerreces op 4 juli zal de Tweede Kamer worden geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de werkkostenregeling. Dat laat staatssecretaris Wiebes van Financiën de Tweede Kamer per brief weten. De belofte doet Wiebes wel onder voorbehoud, omdat ‘er omstandigheden kunnen zijn waardoor de planning van bepaalde brieven en stukken wijzigt’. Intussen komt de verplichte invoeringsdatum van 1 januari 2015 steeds dichterbij. Wij houden u op de hoogte.

 

Transitievergoeding per 1 juli 2015

De werknemer die op of na 1 juli 2015 ontslagen wordt ontvangt een transitievergoeding ter grootte van eenderde maandsalaris per dienstjaar voor de eerste 10 jaar dienstverband. Daarna geldt een half maandsalaris per dienstjaar. Het maximum zal €75.000 bedragen. Wij gaan onderzoeken of u in jaarrekening hiervoor een reservering mag doen.

 

Tijdelijke arbeidsovereenkomsten

Als u nu tijdelijke arbeidsovereenkomsten afsluit met de bedoeling deze zo lang mogelijk te verlengen dan is het raadzaam het eerste contract te laten eindigen op 31 mei 2015. U verlengt dan per 1 juni en kunt dan nog gebruiken maken van een totaalmaximum-duur van 3 jaar.

 

Let op (minimum)loon bij jeugdige vakantiewerkers

De zomervakantie staat weer voor de deur. Dit betekent mogelijk ook dat er vakantiewerkers aan de slag gaan in uw onderneming. Als er in de vakantieperiode scholieren bij uw onderneming aan de slag gaan om de vaste werknemers tijdens hun vakantie te vervangen, moet u op een aantal zaken letten. Kinderen mogen vanaf 13 jaar al bijklussen in de vakantie, maar het werk dat ze mogen doen en welk minimumloon voor hen geldt, is afhankelijk van hun leeftijd.

De regels voor het inhuren van vakantiewerkers staan op de website van de overheid. U vindt hier niet alleen de arboregels voor jonge werknemers, maar ook de minimumlonen en eventuele gevolgen voor de kinderbijslag.

Kinderen jonger dan zestien jaar kunnen onbeperkt bijverdienen, zonder dat dit gevolgen heeft voor de kinderbijslag die hun ouders voor hen ontvangen. In de vakantie mogen 16- en 17-jarigen maximaal € 1.300 netto bijverdienen. Verdienen ze meer, dan kan dit gevolgen hebben voor de kinderbijslag. Overigens mogen 16- en 17-jarigen de rest van het jaar maximaal € 1.266 netto per kwartaal verdienen, anders stopt de kinderbijslag.

 

Wet Werk en Zekerheid aangenomen

De Eerste Kamer heeft de Wet Werk en Zekerheid op 10 juni aangenomen. De Wet zal op 1 januari 2015 in gaan. De verkorting ketenbepaling gaat 1 juli 2015 in. Wij herinneren u tegen die tijd nog wel even aan de consequenties m.b.t. tijdelijke contracten. Mochten er binnenkort nog tijdelijke werknemers aangenomen worden laat dan het tijdelijke contract eindigen op 31 mei 2015. U kunt dan verlengen per 1 juni 2015 en dat valt dan nog onder de huidige wetgeving met een maximum van 3 jaar voor tijdelijke contracten.

 

EHerkenning ook voor S&O verklaring

Voor de aanvraag van een S&O verklaring heeft u vanaf 1 juli 2014 eHerkenning nodig. EHerkenning is een digitale sleutel die uw onderneming kan gebruiken om te communiceren met de overheid. Ook voor de aanvraag van afdrachtvermindering onderwijs is eHerkenning noodzakelijk. EHerkenning kunt u aanvragen via www.eherkenning.nl, hier vindt u ook verdere informatie over eHerkenning.

 

Bijverdienen

Vakantiewerkers jonger dan 16 jaar en die bij hun ouders wonen mogen onbeperkt bijverdienen. De ouders worden niet gekort op hun kinderbijslag. Wonen ze niet bij hun ouders dan mag maximaal € 1.266 netto per kwartaal verdiend worden zonder dat er gevolgen zijn. Daar komt dan in de zomervakantie nog eens € 1.300 netto bij. Ontvangt de vakantiewerker studiefinanciering dan zijn de regels anders: dan mag er maximaal € 13.729,80 bruto bijverdiend worden. Verdient de student meer, dan dient hij of zij zelf de studiefinanciering stop te zetten en het teveel ontvangen bedrag terug te betalen.

 

Uitstel Wet werk en zekerheid

Vermoedelijk wordt de Wet Werk en Zekerheid toch nog op het laatste moment uitgesteld. Zo krijgen werkgevers meer tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe regelgeving. Op dinsdag 3 juni heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer de toezegging gedaan dat deze nieuwe regelgeving met een half jaar wordt uitgesteld naar 1-1-2015. Op 10 juni stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Werk en Zekerheid.

Bron: Logisal.nl

Previous Article
Next Article