Bayern Chelsea

Chelsea Bayern

Op zaterdag 19 mei vindt in de Allianz Arena namelijk de finale van de Champions League 2012 plaats. In die eindstrijd zullen Bayern M?nchen en Chelsea het tegen elkaar op gaan nemen. Beide teams wisten in hun eigen land niet de titel te bemachtigen, dus de honger naar een grote prijs is enorm.
Omdat Bayern M?nchen ook in het vorige seizoen geen kampioen van Duitsland was geworden, begon het Champions League-seizoen voor de Beierse club al een ronde eerder. In deze play-off ronde had Bayern M?nchen echter geen moeite met FC Zurich. Door een 3-0 uitslag over twee wedstrijden plaatste de Duitse ploeg zich vrij eenvoudig voor de poulefase.

Daarin kwam het terecht met als tegenstanders SSC Napoli, Manchester City en Villareal CF. Ondanks deze pittige loting wist Bayern M?nchen bovenaan in de groep te eindigen. Alleen de uitwedstrijd in Manchester werd verloren, maar toen was ‘FC Hollywood’ al geplaatst.
In de achtste finale leek het bijna mis te gaan voor Bayern M?nchen. In de uitwedstrijd tegen FC Basel verloren de mannen van Heynckes namelijk met 1-0. In de Allianz Arena werden de Zwitsers echter met 7-0 verpulverd.

In de kwartfinale werd Olympique Marseille twee maal met 2-0 opzij gezet, waardoor Bayern M?nchen in de halve finale mocht aantreden tegen het grote Real Madrid. Na een 2-1 thuisoverwinning kwam het in Madrid aan op strafschoppen. Mede door het goede keeperswerk van Neuer gingen aan het einde van de avond alle Duitse handen de lucht in.
Chelsea FC kende eveneens een lastige poule met Valencia CF, Bayer Leverkusen en KRC Genk als tegenstanders. Niet voor niets plaatste de Londenaren zich pas in de laatste speelronde van de groepsfase voor de volgende ronde. Door een 3-0 overwinning op Stamford Bridge gingen ‘The Blues’ ten koste van Valencia CF door naar de volgende ronde.

Bayern Chelsea
Ook de achtste finale liep niet bepaald soepel voor Chelsea CF. In Napoli werd namelijk met 3-1 verloren van de plaatselijk voetbalclub. De Engelsen hadden in de return een verlenging nodig om de Italianen alsnog over de knie te leggen. In de 105e minuut scoorde Ivanovic de bevrijdende vierde treffer.
In de kwartfinale werd Benfica CF relatief eenvoudig uitgeschakeld met een 1-0 en 2-1 overwinning. In de halve finale konden de Londenaren vervolgens hun borst nat maken, want ze mochten het gaan opnemen tegen FC Barcelona. Na een knappe 1-0 thuisoverwinning werd het in Barcelona 2-2 waardoor Chelsea FC alsnog op een grote prijs mag hopen.

De Champions League Finale 2012 wordt gespeeld op 19 mei in het Bayern Munchen stadion

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *