Over raid systemen

Data Recovery

Het RAID systeem werd in 1987 door een groep studenten aan de Universiteit van Berkeley in Californi? ontwikkeld. Computer informatie servers hadden grote problemen met het verwerken van gegevens. Opslag capaciteit was toen erg kostbaar en zo was Raid geboren.
Wat is RAID? De volledige benaming is Redundant Array of Inexpensive Disks. Vrij vertaald: Betrouwbare stelling van een Reeks van Goedkope Harde schijven.

De voordelen van RAID

Er zijn drie hoofdzaken waarom RAID systemen veel gebruikt wordt:

– Betrouwbaarheid voor het behoud van de data is gewaarborgd

– Sneller in gebruik

– Goedkoop

Betrouwbaarheid is de belangrijkste factor bij de ontwikkeling van RAID voor een server omgeving. Dit liet ook toe dat er een soort van back-up gemaakt werd in geval van het falen van het systeem. Als ??n van de harde schijven in een array defect raakt, kan deze simpelweg gewisseld worden voor een nieuw harde schijf zonder dat het systeem uitgezet hoeft te worden. Dit wordt ook wel hot swappable genoemd. Dit kan niet bij alle methoden van een RAID systeem.

Enkel bepaalde varianten van RAID zijn bijzonder snel. Dit is ook afhankelijk van hoeveel harde schijven in een array gebruikt worden en het type controller die ook aan bepaalde snelheden beperkt kan zijn.

Managers van IT afdelingen houden van lage kosten. Toen RAID standaarden ontwikkeld werden waren de kosten ook een belangrijke factor. Het doel van een RAID array is om een gelijke of grotere capaciteit te cre?ren. Een goed voorbeeld wat betreft de opslagruimte, snelheid en de kosten is als je vier harde schijven hebt van 500 Gigabyte of ??n van twee terabyte. De opslagruimte blijft gelijk. De kosten van vier harde schijven van 500 gigabyte zal maar iets hoger liggen. Maar de snelheid zal zeker drie keer zo hoog liggen.

Meer informatie over harde schijf reparatie neem dan contact op met :

Raidrecovery Service
Tel : 0413-270314
E-mail: info@raidrecoveryservice.nl

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *