Het onderbelichte nut van babymatrassen

Babymatrassen

Mensen zijn er zich vaak niet van bewust dat een baby andere slaapwensen heeft dan een volwassene. Uiteraard behoort de inrichting van een kinderkamer, met bedje en al, tot de vaste prik van mensen in blijde verwachting. Het is immers het beste dat je baby in een eigen bed slaapt. Vrij veel aandacht en veel geld gaat daarbij uit naar de keuze voor het bedje. Wat vaak vergeten wordt is het matras. Soms wordt een nieuw matras aangeschaft, maar in veel gevallen krijgt de baby een matras waar eerst een broer, zus, neefje of nichtje op geslapen heeft. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar ideaal is anders.

Een goed matras voor baby’s moet evenals bij volwassenen aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst moet een matras goede ondersteuning en veerkracht bieden. Het matras moet zich vormen naar het babylichaampje en zeker niet andersom. Daarnaast moet het matras goed schoon te maken zijn, voldoende ventileren en ook dik genoeg zijn. Het laatste punt staat regelmatig ter discussie. Een dikker matras betekent niet automatisch een beter matras. Terwijl dat zeker waar is moet een matras ook niet te dun zijn. Voor een babymatras kan het best de vuistregel aangehouden worden dat een matras minimaal 9cm dik moet zijn.

Er zijn inmiddels een paar speciaalzaken die babymatrassen en kleutermatrassen aanbieden. U kunt hier vaak niet alleen terecht voor de matrassen zelf, maar ook voor een welgemeend advies inzake de slaap van uw baby. Meestal wordt er wel een probeerservice aangeboden. Voldoet een matras binnen de gestelde termijn niet, dan kunt u deze nog omruilen.

Bekijk ook onze boxspring eens.

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *