De Klassieker: prooi voor Feyenoord?

Zondag staat hij weer op het programma: de Klassieker. Feyenoord – Ajax. De grootste wedstrijd uit het Nederlandse clubvoetbal. Het doet er niet toe hoe Ajax en Feyenoord draaien, deze wedstrijd staat op zich. Feyenoord en Ajax ontlopen elkaar in de stand niet veel: na 18 speelronden staat Feyenoord zesde met 31 punten, terwijl Ajax met drie punten meer vierde staat. Naast prestige staat dus ook de aansluiting met de top op het spel, zondagmiddag in de Kuip.

Feyenoord presteert dit seizoen alleraardigst. Na afgelopen rampseizoen en het plotse vertrek van Mario Been vreesden vriend en vijand voor het lot van Feyenoord, maar onder leiding van Ronald Koeman en met hulp van ontluikend talent als Clasie, Guidetti en Nelom en sterkhouders Vlaar en Bakkal presteert Feyenoord prima. Met name in thuiswedstrijden is de ploeg sterk, evenals tegen grote tegenstanders. In Alkmaar werd onterecht verloren (2-1), terwijl thuis gewonnen werd van Twente en PSV (resp. 3-2 en 2-0). In Amsterdam werd het eerder 1-1, maar verdiende Feyenoord meer. Ronald Koeman lijkt te beschikken over het tactisch vernuft om zijn ploeg optimaal klaar te stomen om te pieken tegen de toppers.

Ajax kwakkelt lekker verder. Buiten het veld sleept de club zich van incident naar incident, en binnen de kalklijnen gaat het maar amper beter. Na een matige eerste seizoenshelft probeerde Frank de Boer de ploeg op trainingskamp naar een hoger plan te tillen, maar meteen na de winterstop ging het mis: AZ schakelde Ajax in de Arena uit voor de KNVB-beker (2-3), terwijl men voor de competitie in Alkmaar met geluk een punt haalde (1-1). In de Europa League heeft men loodzwaar geloot (Manchester United) en is een langer avontuur vrijwel uitgesloten. Zodoende moet Ajax zondag winnen om het seizoen te redden.

Feyenoord zal echter niets liever doen dan Ajax eigenhandig tot uitballen te veroordelen. Qua kwaliteit heeft Ajax iets meer in huis, maar de ploeg speelt matig, ontbeert aanvallende stootkracht en geeft achterin veel weg. Feyenoord is een ingespeelde ploeg die piekt tegen topploegen. In een kolkende Kuip gaat Ajax een zware, zware middag tegemoet. Daarom tippen wij een thuisoverwinning. Om wat zekerheid in te bouwen kiezen we voor de ‘draw no bet’-optie: als Feyenoord wint dan keert Unibet uit, bij een gelijkspel krijg je je inleg terug. Unibet geeft hiervoor een quotering van 2.16.

Overigens zijn er tijdens de wedstrijd vele live quoteringen beschikbaar, om wat extra spanning toe te voegen aan de Klassieker!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article