Magpies terug aan top

Newcastle United doet weer mee met de grote jongens. Hoewel Newcastle qua fanschare een van de grootste clubs van Engeland is, presteerden de ‘Magpies’ de laatste jaren ondermaats. Na enkele topjaren onder Kevin Keegan midden jaren ’90 (met sterspelers als Aspirilla, Shearer en Albert) namen de prestaties steeds verder af, met uiteindelijk degradatie in 2009 tot gevolg. Na een jaar afwezigheid op het hoogste niveau draait men nu weer mee in de Premier League, en met succes.

Onder trainer Alan Pardew presteert NUFC naar behoren. Na tien wedstrijden staat men knap derde, met zes punten achterstand op koploper Manchester City. Met name verdedigend staat het als een huis: de ploeg incasseerde tot dusver slechts zeven treffers. Nederlander Tim Krul heeft hier een belangrijk aandeel in. Na jaren te hebben geloerd op zijn kans breekt de Haagse sluitpost dit seizoen door. Andere sterkhouders zijn verdediger Fabio Coloccini, middenvelders Cheik Tiote (ex-FC Twente) en Hatem Ben Arfa, en aanvaller Demba Ba.

Zaterdagmiddag krijgt Newcastle op St. James’ Park bezoek van Everton. Everton presteert deze jaargang juist teleurstellend. Hoewel de tweede club van Liverpool jarenlang vlak onder de top acteerde staat men op dit moment slechts veertiende, met tien punten uit negen wedstrijden. De magie van manager David Moyes lijkt uitgewerkt, zeker na het vertrek van sterspeler Arteta (naar Arsenal). Ondanks de aanwezigheid van John Heitinga, Royston Drenthe, Marouane Fellaini en Phil Neville lijken de ‘Toffees’ dit jaar naast Europees voetbal te gaan grijpen.

Daarom tippen wij een thuisoverwinning. Newcastle is een ploeg in vorm, en ontvangt een ploeg die niet in vorm is. Het thuisvoordeel speelt een belangrijke rol, en Newcastle is vrijwel zonder blessures. Hiervoor krijg je bij Unibet een quotering van 2.20!

Ga direct naar de voetbalweddenschappen

Previous Article
Next Article