Tennis: Pakken wat je pakken kan!!!

De US Open 2011 kent bij de mannen en de vrouwen één favoriet: Novak Djokovic. Voor de rest steekt niemand er torenhoog bovenuit.

Eerst hard joepie roepen: er doen vijf Nederlanders mee. Reden voor een feestje, maar wel een feestje waarop iedereen direct moet pakken wat-ie pakken kan. Voor alle vijf geldt: eerste ronde is te doen, tweede wordt zeer waarschijnlijk exit.

De Bakker-Jaziri is een cadeautje voor De Bakker, die niet veel heeft laten zien de laatste tijd. Dit is zo’n week die hem weer hoop kan geven. Als hij de eerste ronde wint, krijgt hij Mardy Fish waarschijnlijk tegenover zich. Dan moet Thiemo maar eens goed naar de overkant kijken, dan kan hij zien hoe een jonge jongen, die ook een hele zware periode heeft gehad zich geweldig heeft teruggevochten. Zelfs als Thiemo het tegen Fish niet redt, is dat voor hem een reden om goed naar de overkant te kijken.

Bij Robin Haase is het kwartje al een tijdje gevallen. Haase treft met Machado een speler om op te eten, zoals dat in proftermen heet. Dan krijgt-ie waarschijnlijk Murray, dat wordt lastiger. Jesse Huta Galung, via de kwalificaties binnengekomen, moet maar even praten met Haase, die James Blake onlangs simpel opzij zette. Maar ook voor Huta Galung geldt: lastige tweede ronde. Ferrer is vermoedelijk een maat te groot.

Een tweede keer joepie roepen mag best voor Michaela Krajicek. Voor het eerst sinds 2008 weer in een Grand Slam. Daniilidou is een oude Griekse vos, ongeveer uit de doden opgestaan; maar het moet kunnen. Tweede ronde Serena; dat is een ander verhaal. Serena is als 28-ste geplaatst. Dat leest U goed: 28-ste.

Arantxa Rus-Vesnina is een zware loting, maar ook Arantxa moet de tweede ronde kunnen halen. Vervolgens Wozniacki. Tja, vijf toernooien won de Deense al dit jaar. Voor Rus zal ze te sterk zijn, maar toch hoort ze opnieuw niet bij de favorieten in New York. De leukste eerste ronde is Baghdatis-Isner. En de grote vraag is inmiddels: gaan Federer en Nadal zich herstellen van de dominante tikken die Djokovic heeft uitgedeeld dit seizoen? Federer en Nadal verliezen van spelers van ze niet horen te verliezen en verliezen toernooien die ze niet willen verliezen. Gaan ze hun gameface laten zien? Of wordt het tijd om serieuzer naar jongens als Berdych, Murray en Fish te gaan kijken?

De tip van Unibet voor de eerste week is simpel: kijk naar de grote namen en doe geen gekke dingen.

Eén gek ding wel ter afsluiting van deze column. Kwartfinales vrouwen: Sjarapova-Kvitova, Na Li-Wozniacki, Serena-Jankovic en Petrova-Zvonareva. Gokje hoor!

Volg deze link voor tennisweddenschappen bij Unibet. Ontvang nu een casino bonus van 100 euro.

 

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *