Zondag: Finale KNVB-beker!

Zondag wordt de tweede prijs van het seizoen uitgereikt, de KNVB Beker. Ajax en FC Twente nemen het tegen elkaar op in de Rotterdamse Kuip. Eerder stonden de ploegen tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (Twente won toen met 1-0, in de Arena). Volgende week maken deze twee clubs bovendien uit wie zich landskampioen van het seizoen 2010/2011 mag noemen. Het is duidelijk: deze ploegen steken dit seizoen boven de rest uit.

FC Twente bereikte de finale door af te rekenen met o.a. PSV, Utrecht en FC Zwolle. PSV en FC Zwolle werden pas na strafschoppen verslagen, terwijl Utrecht en Vitesse in eigen huis verslagen werden. Tegenstander Ajax voetbalde zich in thuiswedstrijden met gemak voorbij o.a. AZ (1-0), Veendam (3-0), NAC (4-1) en RKC (5-1). Vorig seizoen won Ajax de beker, na een finale over twee wedstrijden tegen Feyenoord (uit 4-1 winst, thuis 2-0). Voor FC Twente is het de vierde finale in tien jaar, al dateert de laatste bekerwinst van 2001. Toen werd na een heroïsch duel PSV Eindhoven verslagen.

Dat Ajax en Twente aan elkaar gewaagd zijn blijkt uit de quoteringen. Bij Unibet krijgen beide ploegen voor bekerwinst een quotering van 1.85. Evenals chihuahua Sammy denken wij dat FC Twente de beker gaat pakken. FC Twente is dit seizoen een ervaren ploeg geworden, na bezoekjes aan de Spurs, Werder Bremen, Rubin Kazan en St. Petersburg. In topwedstrijden, zowel nationaal en internationaal, presteerde de ploeg prima: men won in Rotterdam, Eindhoven, Bremen en in Moskou (waar tegen Rubin Kazan gespeeld werd).

Het spel van FC Twente is stukken beter dan dat van Ajax. Ajax won met alle geluk van de wereld bij NEC en Heerenveen voor de competitie, terwijl het in eigen huis keepersfouten nodig had om te kunnen winnen van Heracles en Excelsior. Bovendien heeft Twente met Theo Janssen en Bryan Ruiz twee absolute smaakmakers. Hun directe tegenstanders, waarschijnlijk Enoh en Boilesen, zijn van beduidend minder niveau. Daarom tippen wij FC Twente als de bekerwinnaar van 2011!

Volg deze link voor voetbalweddenschappen

Previous Article
Next Article