Zaterdag: El Clasico, editie 1

De komende weken kan de voetballiefhebber zijn vingers aflikken: de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid staat binnen twintig dagen liefst vier maal op het programma. De Spaanse giganten treffen elkaar in de finale van de Copa del Rey, de halve finale van de Champions League, en openen zaterdag het bal met de terugwedstrijd in de Primera Division. De heenwedstrijd was sensationeel, en eindigde in een 5-0 overwinning voor de Catalaanse trots. Wereldwijd zagen 600 miljoen mensen de afstraffing van de Koninklijke, die logischerwijs op revanche zint. Het is bij Unibet mogelijk de wedstrijd te bekijken, en er live op te wedden!

Er staat naast prestige en trots ook een kampioenschap op het spel. Met nog zeven speelronden te gaan heeft koploper FC Barcelona een voorsprong van acht punten op Real Madrid. Als de ploeg van Jose Mourinho nog iets in de melk wil brokkelen zal er dus gewonnen moeten worden. Gebeurt dit niet, dan kunnen de Catalanen in een zetel op weg naar de 21e landstitel. Zoals gebruikelijk bij deze ontmoeting stoken de hoofdrolspelers in de media het vuurtje op. Zo beklaagde Mourinho zich in de media over vermeende ongelijke behandeling van Real en Barca. Eerder pakten Alonso en Ramos bewust geel om na een wedstrijd schorsing met een schone lei te kunnen beginnen, een truc die Iniesta recent herhaalde. ‘Misschien is er een reden te vinden waarom het team van Mourinho wordt bestraft voor het wegwerken van gele kaarten en ander clubs niet’, suggereerde de Real-trainer en provocateur.

Pep Guardiola houdt zich op de vlakte. Sinds hij trainer van de Blaugrana’s werd, won hij alle vijf ontmoetingen met Real. Vorig seizoen versloeg Barcelona Real in eigen huis overtuigend met 0-2, terwijl het jaar daarvoor een historische afstraffing plaatsvond: Barcelona won met liefst 2-6 in Bernabeu. Recent verloor Real Madrid nog thuis van Sporting Gijon (0-1), waarmee Mourinho zijn negen jaar lange ongeslagen status in thuiswedstrijden verloor. Er lijkt voor Barça dus geen reden tot zorg.

De quotering voor Barcelona is echter opvallend hoog: een overwinning van Barcelona staat op 2.50, terwijl Real op 2.75 staat (gelijkspel 3.45). Zoals ook Koert en Hugo al zeiden: dit is aan de hoge kant. Madrid presteert thuis minder goed dan in uitwedstrijden, Barcelona won al vijf maal op rij van Real, en de laatste twee ontmoetingen in Bernabeu was Real kansloos. Volgens Betweter Koert is dit ‘een gouden opportunity’, en daar is niks te veel mee gezegd. Een quotering van 2.50 is zeer aantrekkelijk, en het spelen zeker waard. Voor wie ook vertrouwen heeft in Barcelona maar iets meer zekerheid wil inbouwen is de draw-no-bet ook een optie: bij een overwinning van de dappere Catalanen krijg je 1.78 terug voor elke ingezette euro, maar bij een gelijkspel wordt de inzet teruggegeven.

Volg deze link voor weddenschappen Primera Division

Previous Article
Next Article