Wat doet Mourinho?

Real Madrid beleeft een wisselvallig seizoen. Na de nederlaag, thuis tegen Sporting Gijon (0-1), bedraagt de afstand op FC Barcelona liefst acht punten. In de Champions League staat Real met anderhalf been in de halve finale, na een 4-0 overwinning op Tottenham Hotspur. In de bekerfinale wacht de strijd met FC Barcelona, waarvan Real al vier jaar niet wist te winnen. Succestrainer Jose Mourinho moet de titel dus aan de Catalaanse trots laten, en richt zich op de beker en Champions League. Ondertussen wordt er in de Spaanse media volop gespeculeerd over een vertrek aan het einde van dit seizoen. Unibet biedt de mogelijkheid in te zetten op de volgende club van de Portugese kampioenenmaker.

Jose Mourinho kwam bij Real Madrid terecht na een topseizoen bij Inter Milan. Hij smeedde een ijzersterke ploeg, met Sneijder, Eto’o en Milito als absolute smaakmakers. De Milanezen pakten soeverein de Scudetto, de Coppa Italia en ook nog de Champions League. Real, dat vorig seizoen naast alle prijzen greep, wist genoeg en haalde Mourinho. Met Ronaldo als vedette en Mourinho aan het roer moest de hegemonie van Barcelona doorbroken worden. Het is nu begin april, en het plan ligt grotendeels in duigen.

Eerst wilde Mourinho graag rechtsback Maicon meenemen uit Milaan. Real kreeg de transfer echter niet rond. Toen Portugal bondscoach Queiroz ontsloeg wilde Mourinho tijdelijk aan de slag bij de bond, maar Real stond deze nevenfunctie, tot frustratie van Mourinho, niet toe. Ondertussen ergerde Mourinho zich aan de hatelijke ontvangst in vele Spaanse stadions, waar met name zijn aanvaller Ronaldo regelmatig beschimpt wordt door publiek en nauwelijks in bescherming wordt genomen tegen de vaak gemene Spaanse verdedigers. Mourinho voelt zich niet senang. In Marca liet de Portugees zich ontvallen: “Ik wil het plezier terugvinden in mijn werk. Ik zal niet zeggen dat de Premier League de meest spectaculaire van de wereld is, maar wel de best georganiseerde. Een terugkeer? Manchester United, Manchester City of Chelsea. Het maakt me niet uit.”

Bij Unibet kan ingezet worden op elk van deze clubs. Manchester United is favoriet de recalcitrante Portugees te contracteren, met een quotering van 5.00. Alex Ferguson zit echter stevig in het zadel. De Red Devils lijken op weg naar de landstitel, en presteren in Europa ook prima. Recent werd bekend dat er honderd miljoen euro beschikbaar is om aan een nieuwe ploeg te gaan bouwen, nu oudgedienden als Giggs, Scholes en Neville op hun laatste benen lopen of al gestopt zijn. Het lijkt echter een vanzelfsprekendheid dat Sir Alex dit proces zelf zal vormgeven. Geruchten gaan dat Sneijder op het verlanglijstje staat.

Achter United komt buurman Manchester City met een quotering die iets hoger ligt: 5.25. Handelshuis City staat nu onder leiding van Roberto Mancini, en ondanks dat de Citizens iets tegenvallen in de competitie met een derde plaats lijkt er geen aanleiding te zijn afscheid te nemen van de Italiaan. Hoewel bij de wispelturige eigenaar, sjeik Al-Fahim niets zeker is, lijkt Mancini de tijd te krijgen een eenheid te smeden van alle miljoenenaankopen. Ook bij City lijkt er dus geen plaatsje in de dug-out vrij te komen, al is plaatsing voor de Champions League wel cruciaal voor de clubeigenaren.

Chelsea staat op 8.00, maar is misschien wel de meest waarschijnlijke kandidaat om Mourinho vast te leggen. Mourinho was eerder erg succesvol met Chelsea, met wie hij drie keer landskampioen werd. Na een conflict met toenmalig technisch directeur Avram Grant moest hij vertrekken, maar het is bekend dat spelers als Terry, Lampard en Cech door het vuur gingen voor hun coach. Sinds Mourinho vertrok is het kwakkelen op Stamford Bridge. Scolari werd vrij snel ontslagen, Hiddink pakte als interim-trainer een FA Cup, en op dit moment is Carlo Ancelotti trainer van Chelsea. In de competitie staan de Blues elf punten achter op koploper Manchester United, terwijl het in de FA Cup in eigen huis pijnlijk werd uitgeschakeld door Everton (1-1, na strafschoppen). Eigenaar Roman Abramovic ziet zo weinig terug van de investeringen die hij gedaan heeft, en lijkt afscheid te gaan nemen van de Italiaan. Mourinho is razend populair bij de achterban, en wil zelf graag terug naar Engeland. Kwelgeest Grant is al een tijdje vertrokken, dus niets lijkt een terugkeer in de weg te staan.

Clubs als Bayern Munchen (8.00) en Juventus (12.00) lijken geen kans te maken op de handtekening van de Portugees, omdat hij graag terug wil naar de Premier League. Omdat City en United geen plaats vrij krijgen in de technische staf, Ancelotti’s baan op het spel staat bij Chelsea, Mourinho zeer goed ligt bij spelers en supporters en Mourinho zelf graag terug zou keren in wat volgens hem de beste competitie ter wereld is. Daarom tippen wij Chelsea als nieuwe werkgever voor Jose Mourinho.

Volg deze link voor meer Champions League weddenschappen

Previous Article
Next Article