VOORBESCHOUWING INTERNAZIONALE – AC MILAN

Op 14 november wordt om 15.00uur in Milaan afgetrapt voor het stadsgevecht van het jaar. Kijk hier gratis live naar. De derby in de Serie A tussen Internazionale en AC Milan staat voor het eerst dit seizoen op het programma. De twee Italiaanse grootmachten

Kijk hier gratis live naar deze wedstrijd

Op 14 november wordt om 15.00uur in Milaan afgetrapt voor het stadsgevecht van het jaar. De derby in de Serie A tussen Internazionale en AC Milan staat dan voor het eerst dit seizoen op het programma. De twee Italiaanse grootmachten spelen hun thuiswedstrijden in het San Siro-stadion, maar omdat Inter op papier een thuisduel afwerkt, heet het voetbaltheater Giuseppe Meazza.
Die naam is in 1979 vernoemd naar de gelijknamige voetballer, die bij Inter furore maakte. De fans van AC Milan weigeren daarom het stadion deze naam te geven en houden het bij San Siro. Internazionale (18) en AC Milan (17) zijn samen goed voor 35 landskampioenschappen. De laatste vijf jaar eiste Inter alle titels op.

Nederlanders
Bij beide ploegen staat op dit moment één Nederlander onder contract. Wesley Sneijder draagt voor het tweede seizoen het blauwzwarte shirt van de ‘Nerazzuri’ en Clarence Seedorf verdient inmiddels al negen jaar zijn centen bij de ‘Rossoneri’.
De laatste ontmoeting tussen de twee ploegen was op 24 januari van dit jaar. In een enerverende wedstrijd ging de latere kampioen van dat seizoen, Inter, met de overwinning aan de haal. Het werd 2-0 door doelpunten van Goran Pandev en Diego Milito. Inter eindigde het duel met negen man. Sneijder ontving al na 28 minuten een rode kaart wegens cynisch applaudisseren richting de scheidsrechter en in de blessuretijd mocht Lucio vertrekken na een tweede gele prent.
In de eerste wedstrijd van het vorige seizoen ging AC Milan liefst met 4-0 onderuit tegen de aartsrivaal. Thiago Motta, Diego Milito, Maicon en Dejan Stankovic zorgden voor de ruime overwinning.
Opvallend is dat de laatste tien ontmoetingen tussen de Milanese topclubs nooit in een remise eindigde. AC Milan won drie maal, maar ging zeven keer ten onder. De laatste drie ontmoetingen waren allemaal prooi voor Inter, met een doelsaldo van acht voor en één tegen.

Erfenis Mourinho
Bij Inter heeft dit seizoen trainer Rafael Benitez de zware taak om José Mourinho te doen vergeten. De Portugese coach, die naar Real Madrid vertrok, won in Milaan de landstitel, de nationale beker en de Champions League.
Voor AC Milan-trainer Massimiliano Allegri ligt eveneens de druk hoog. Hoewel Milan afgelopen seizoen onder oefenmeester Leonardo zwak presteerde, wil voorzitter Silvio Berlusconi met het aantrekken van Zlatan Ibrahimovic en Robinho – en de aanwezigheid van Ronaldinho en Alexandr Pato – dit seizoen enkel en alleen de Italiaanse scudetto. Het is nog maar de vraag hoe Ibrahimovic zal worden ontvangen door de supporters van Internazionale. De Zweed kwam in het verleden succesvol uit voor de ‘Nerazzurri’, maar stapte begin dit seizoen over naar de vijand na een mislukt seizoen bij FC Barcelona.

Wed hier op deze wedstrijd

 

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *