WK is voorbij: Spanje kampioen na bloedstollende finale

zondag 11 juli 2010 22:58

Nederland heeft het wereldkampioenschap weer verloren. Voor de derde keer stond Oranje in de finale, maar de bloedstollende wedstrijd werd gewonnen door Spanje. Oranjefans balen als een stekker.

Wesley Sneijder baalt
Na Europees kampioen is Spanje ook de kampioen van de wereld geworden. Het Nederlands elftal, dat een paar kansen had, verliest. Spanje was te sterk voor Oranje.

Het regende gele kaarten tijdens de wedstrijd. Nederland kreeg er negen en Spanje kreeg er vier. John Heitinga kreeg twee gele kaarten, waarna hij het veld moest verlaten.

Buitenspel
Andres Iniesta schopte de bal vier minuten voor het einde van de tweede helft van de verlenging in de goal van Stekelenburg, 1-0 voor Spanje en het einde van de droom voor Nederland.

De grensrechter had kort daarvoor kunnen fluiten, omdat Iniesta buitenspel stond. Dat deed hij niet en dus konden de Spanjaarden verder in de aanval.

Verloren
Drie keer is scheepsrecht gaat voor Oranje niet op. De derde WK-finale werd verloren. Eerder verloor het Nederlands elftal in 1974 de eindstrijd van Duitsland en in 1978 van Argentinië.

Spanje was over de hele wedstrijd de betere ploeg. De Europees kampioen domineerde vooral in de openingsfase.

bron: Elsevier.nl