Nederlands team doet gouden zaken in Vancouver

winterspelen-2010Unibet: zonder valpartij topnoteringen voor Kramer en Sauerbreij

Nederlands team doet gouden zaken in Vancouver

Malta, 12 februari 2010 – Het Nederlands Olympisch team gaat vanaf morgen gouden zaken doen in Vancouver. Zo blijkt uit de meest recente noteringen op www.unibet.com. Sven Kramer is en blijft vooralsnog de torenhoge favoriet voor de 5 km met een notering van 1,20:1. Op ruime afstand gevolgd door Havard Bøkko (8,50:1) en Bob de Jong (11,00:1). Alleen een valpartij zou roet in het eten kunnen gooien. Een week later, op 23 februari, behaalt Kramer, zijn tweede gouden plak. Dit keer op de 10 km (1,25:1). Op 26 februari is het de beurt aan de ‘golden snowboardster’ Nicolien Sauerbreij (4,25:1) die haar concurrent Kober (5,00:1) achterlaat met ‘slechts’ zilver.   

“Er zijn honderd schaatsweddenschappen op onze site. In totaal bieden we meer dan duizend weddenschappen aan, waarvan een aantal live zal zijn, zoals morgen bij de 5 km en over een week bij de 10 km schaatsen. Zoveelweddenschappen vragen om extreme paraatheid van onze kant. Iedere blessure of valpartij kan direct gevolgen hebben voor de noteringen”, aldus een woordvoerder van Unibet.

Overigens zullen er niet alleen gouden, maar ook de nodige zilveren en bronzen plakken te verdelen zijn. Zo staat  Annette Gerritsen er goed voor om het zilver op de 1.000 meter in de wacht te slepen (6,00:1). Nesbitt is op deze afstand de favoriet (1,55:1). En Ireen Wüst maakt, als ze een goede dag heeft, kans op goud, maar vooralsnog staat ze op de 1.500 meter op brons (7,00:1). Achter Nesbitt en Groves. En de Nederlandse bobsleeërs? Hun medaillekansenworden laag ingeschat. Ja, ze behalen minstens één medaille staat 4,25:1 genoteerd. En nee, ze behalen geen enkele plak, staat op 1,18:1. Ook voor de Nederlandse shorttrackster zijn de medaillekansen gering. Op de 3.000 m Relay staan ze 100:1 genoteerd. Dat maakt het in ieder geval financieel interessant als ze straks toch bovenop het podium staan.

Alle weddenschappen Olympische Winterspelen 2010 zijn te vinden op nl.unibet.com, in het linkermenu ‘Winterspelen’.

Previous Article
Next Article