Kwex.nl is de Nederlandse Twitter

Nederlandse Twitter variant van start.

Kwex.nl heeft niet de pretentie Twitter naar de kroon te stoten, maar om het gebruik van sociale netwerk sites a la Twitter, ofwel “micro blogging” voor het Nederlandse publiek toegankelijker te maken.

De site werkt tot op zekere hoogte hetzelfde als Twitter, maar heeft naast een aantal leuke extra’s het grote voordeel dat alles in het Nederlands is. De voornaamste reden voor de bestaande drempelvrees van de Nederlanders om te Twitteren, is hiermee van de baan.

Momenteel verkeert de kwex.nl website in de laatste Beta fase en nodigt iedereen uit om, uiteraard gratis, het systeem te gebruiken.

Andere Twitter varianten van Nederlandse bodem zijn (of waren) onder meer Numpa.nl (helaas ook weer veel in het Engels, vrij complex), getwetter.nl (regelmatig uit de lucht door zeer trage server in de VS), Kwid.nl (server momenteel uit de lucht) en in zekere zin Hyves (met de wie-wat-waar functie).

De makers van kwex.nl hebben via de Nederlandse hosting provider Leaseweb meerdere servers met hoge capaciteit uit de kast getrokken om hun nieuwste telg een goede start in het leven te geven, zonder de gebruiker te irriteren met een trage service.

Het is te hopen dat het Nederlandse publiek zich uitgenodigd voelt om Kwex ook daadwerkelijk te gaan gebruiken. De makers hebben naar eigen zeggen in elk geval een lange adem en zien 2010 als een jaar vol uitdagingen, vooral op promotioneel gebied…

Kwex.nl is een product van Bit-M software ontwikkeling uit Geldrop, een bedrijf onder leiding van Martin Beek. Martin is al bijna 20 jaar verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van commerciële web applicaties. Voor de ontwikkeling van Kwex is er het afgelopen half jaar naast veel programmeer-werk ook veel onderzoek gepleegd.

Tijdens de beta fase die nu loopt zal er gefaseerd nieuwe functionaliteit worden toegevoegd, waarbij de input van de gebruikers hoog op prijs gesteld wordt.

Url: http://www.kwex.nl

Previous Article
Next Article