Mexicaanse journalist ontvoerd en vermoord

(Novum/AP) – In de Noord-Mexicaanse staat Durango is een journalist door onbekenden ontvoerd en door verwurging om het leven gebracht. Het lijk van José Bladimir Antuna werd maandagavond op een braakliggend terrein in de hoofdstad van de deelstaat gevonden.

Antuna werkte voor de krant El Tiempo de Durango en was volgens collega’s meermalen telefonisch bedreigd. Volgens directeur Fernando Mendoza was bij het lijk van Antuna een briefje achtergelaten waarin stond dat hij was vermoord omdat hij informatie had doorgebriefd aan het leger, dat in Mexico de strijd tegen de drugscriminaliteit ter hand heeft genomen.

Internationale mediaorganisaties beschouwen Mexico als een van de gevaarlijkste landen voor journalisten, vooral voor diegenen die over de drugscriminaliteit schrijven. Volgens het Mexicaanse Nationale Centrum voor Maatschappelijke Communicatie zijn dit jaar in Mexico al minstens acht journalisten vermoord. In mei werd een columnist van El Tiempo de Durango doodgeschoten die ook als strafpleiter optrad.

Previous Article
Next Article