Deense scholieren gebruiken internet bij eindexamen

KOPENHAGEN –  Een aantal Deense scholen gaat een proef beginnen waarbij scholieren het internet mogen gebruiken bij hun eindexamens.

De studenten mogen elke website bezoeken, inclusief sociale netwerksites, maar ze mogen niet met elkaar praten of emails versturen, schrijft de BBC.

Vooruitstrevend

Denemarken is erg vooruitstrevend als het gaat om het omarmen van moderne technologie. Deense scholieren maken hun eindexamen al meer dan tien jaar op een computer.

Internet is zo belangrijk geworden in het dagelijks leven dat het alleen maar logisch is dat het ook gebruikt wordt bij de examens, vindt de Deens overheid. “Als we een moderne school willen zijn en onze studenten willen leren over relevante zaken in de moderne wereld, moeten we ze ook leren omgaan met het internet,” aldus Sanne Yde Schmidt, een van de schooldirecteuren.

Afkijken

De grootste zorg van schoolbesturen is de mogelijkheid tot afkijken. De studenten mogen niet naar elkaar emailen, maar dat kan natuurlijk niet tegengehouden worden. Daarom wordt er streng gecontroleerd door surveillanten en wordt emailen streng bestraft.

De proef gaat dit jaar van start in 14 scholen. In 2011 kunnen alle Deense scholen zich aanmelden voor het nieuwe systeem.

bron: Telegraaf.nl

Previous Article
Next Article