GPD wijt het uitlekken van telefoonnummers van BN’ers

AMSTERDAM – De GPD wijt het uitlekken van telefoonnummers van BN’ers, vorige maand, onterecht aan een actie van hackers.

Dat blijkt uit een excuusbrief die aan de bekende Nederlands is gestuurd. Schaatser Erben Wennemars publiceerde de brief op Twitter.

In de brief wordt niet gerept over de slecht beveiligde server, waardoor internetters toegang konden krijgen tot de contactendatabase van het persbureau.

Hackers

 “Hackers slaagden erin zich toegang te verschaffen tot een bestand met persoonlijke contactgegevens van relaties waarmee onze redactie contacten onderhoudt”, schrijft de GPD in de brief.

“De publiciteit daarover op de websites van Tweakers.net en GeenStijl heeft deze gegevens korte tijd bereikbaar doen zijn voor de mensen die die sites bezochten.”

 

Google

Techsite Tweakers.net onthulde vorige maand dat via Google duizenden GPD-contacten via het archief van Google te benaderen waren.

Opmerkelijk is de onthulling van financieel directeur van de GPD, Luut Stallinga, tegenover Tweakers. Hij geeft toe dat de informatie in de excuusbrief niet klopt.

“Dit was de manier waarop we het wilden uitleggen aan onze relaties. We weten dat het geen hackers waren, maar dat de informatie op te zoeken was via Google”, aldus Stallinga. “We vonden dat we het ons konden permitteren om het op deze manier op te schrijven.”Stallinga wilde niet zeggen waarom de GPD de betrokkenen verkeerd informeert.

Bron: nu.nl

Previous Article
Next Article