CampusMed ontvangt keurmerk V&VN

CampusMed ontvangt keurmerk V&VN

Noordhoff Uitgevers heeft voor de e-learningmodules CampusMed het keurmerk ontvangen van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden. Met het binnenhalen van deze accreditatie zijn de e-learningmodules voor zorgpersoneel de komende drie jaar verzekerd van het kwaliteitsstempel van de beroepsvereniging voor verpleegkundig personeel.

 

Uitgever André Matera van Noordhoff Uitgevers is blij met het verkrijgen van het keurmerk. ,,Wij hebben er altijd alle vertrouwen in gehad dat we de accreditatie zouden krijgen, maar op het moment dat het zo ver is, is dat toch enorm fijn. Ziekenhuizen vroegen ons ook geregeld of we over het keurmerk beschikten, maar toen moesten we steeds antwoorden dat we de aanvraag hadden ingediend en nog op het antwoord wachtten. Nu kunnen we zeggen dat we klaar voor de toekomst zijn en dat geeft een goed gevoel.’’

 

Databank met hoogwaardig onderwijsmateriaal

Tussen het moment van aanvraag en de uiteindelijke goedkeuring zaten enkele weken, waarin CampusMed op een aantal selectiecriteria getoetst werd. Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden stelt aan aanbieders van opleidingsmateriaal een aantal voorwaarden over inhoud, didactiek en expertise binnen het team van auteurs. Zo mag de inhoud bijvoorbeeld niet onderhevig zijn aan commerciële belangen en moet de groep auteurs bestaan uit mensen met voldoende ervaring in de medische wereld of op opleidingsgebied. Noordhoff Uitgevers wordt na het verkrijgen van dit keurmerk ook opgenomen in een databank met kwalitatief hoogwaardig onderwijsmateriaal die toegankelijk is voor alle verpleegkundigen in Nederland. De accreditatie blijft drie jaar geldig.

  

5000 gebruikers in Nederland

 CampusMed is door Noordhoff Uitgevers ontwikkeld in samenwerking met artsen en verpleegkundigen van het AMC. Momenteel maken in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, en Oostenrijk 20.000 paramedici en verpleegkundigen gebruik van CampusMed. Met behulp van deze e-learningmodules kan ziekenhuispersoneel zich blijvend bij- en nascholen.

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *