Maria Bingo tijdens Huishoudbeurs. Bingo aanstormende trend in Nederland

Online bingo aanstormende trend in Nederland Spetterende lancering MariaBingo tijdens Huishoudbeurs

Amsterdam, 16 februari 2009Online bingo is de aanstormende trend in Nederland. Dat werd afgelopen weekeinde wel duidelijk tijdens de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI. Daar werd op spetterende wijze MariaBingo gelanceerd. ’s Werelds grootste online bingozaal is vanaf nu ook beschikbaar voor het Nederlandse publiek. De trend is over komen waaien uit de VS, Groot-Brittannië en Zweden, waar het spelen van online bingo al enorm populair is.

Bij de stand van MariaBingo op het Bubbelsplein in de RAI weerklonk steevast de uitroep: BINGO! Zowel van degenen die ter plekke een potje online bingo speelden als van degenen die deelnamen aan een traditionele live-bingo show. Deze show wordt gedurende de Huishoudbeurs dagelijks verzorgd door een bingo-host. Dit alles leverde veel enthousiaste reacties op van de bezoekers, waaronder die van Therese Cloos uit Groningen: ”Online bingo is voor mij ideaal. Ik vind het fijn om in mijn eigen omgeving bingo te spelen. Zo’n massale bingohal is niets voor mij. Wat zo leuk is aan MariaBingo is dat je tijdens het spelen kunt chatten met een vriendin.”

Bingo spelen en chatten
Er kan online bingo worden gespeeld via http://www.mariabingo.nl/ (gratis) en http://www.mariabingo.com/ (tegen een kleine vergoeding). Op het beeldscherm is het spel hetzelfde als bij traditionele bingo. Kaarten worden gekozen en vervolgens kan men alleen of in een groep spelen. Een online host roept de nummers om, die ook in beeld verschijnen. Er zijn verschillende prijzen te winnen, zowel artikelen als geldprijzen. Linda Niskanen, Marketing Manager MariaBingo West-Europa: ”Er kan bingo worden gespeeld in een community-achtige omgeving, waarin men onder meer kan chatten. We zien dan ook vooral interesse van vrouwen voor zowel het spel als de community-aspecten. Dit maakt duidelijk dat online communities, zoals Hyves, hun intrede hebben gedaan in de wereld van online gaming. Deze ontwikkeling is sterk in opmars.”

In de ban
Als de voortekenen niet bedriegen, is het slechts een kwestie van tijd voordat vrouwelijk Nederland helemaal in de ban is van online bingo. Wereldwijd wordt het spel door tienduizenden mensen gespeeld. En dat aantal neemt alleen maar toe. Niet verwonderlijk; online bingo is makkelijk te spelen, is toegankelijk en kost niet veel geld. Momenteel ligt de wereldwijde omzet van online bingosites op zo’n 2 miljard euro. De verwachting is dat dit bedrag in 2010 is verdubbeld naar 4 miljard euro.

Over MariaBingo
MariaBingo NL maakt deel uit van ’s werelds grootste online bingozalen: MariaBingo. De internationale site www.mariabingo.com wordt aangeboden in Scandinavië, Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Estland en Nederland.

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *