Overdrachtsbelasting

Overdrachtsbelasting verlaging voor starters gaat niet door.

Het plan van de partij van de arbeid om de overdrachtsbelasting voor starters op 0% te stellen en voor particulieren beleggers op 10% gaat niet door. Het plan is onuitvoerbaar volgens Menno Snel. Volgens hem is zeer moeilijk om uit te maken wie particuliere beleggers is en wie niet. Voor een notaris is dit niet te controleren, en dus onuitvoerbaar.

 

Overdrachtsbelasting blijft 2%

Het plan ingediend door Dhr. Nijboer (PvdA) gaat niet door en krijgt geen steun van de staatssecretaris. Ontlasten van de starter zou niet werken. Op het moment dat er wordt ingegrepen op de woningmarkt komt dit vooral ten goede aan de huizen verkopers. Dus vanuit beleidsmatig oogpunt is een aanpassing, verbetering als instrument als weinig zinvol aan te merken.

 

Andere mogelijkheden voor de starters.

Een ander voorstel van de partij van de arbeid van Dhr. Nijboer is wat te doen aan de taxatietarieven. Woonminister Kajsa Ollongren is het eens met de constatering dat taxateurs hun werk slecht doen.  Dus gaat ze proberen de prijs van taxatierapporten omlaag te krijgen. De Nederlandse Bank vindt ook dat taxateurs lopen te rommelen met taxatiewaardes.  Samenvattend starters, doorstromers en particulieren beleggers betalen bij een huis van € 300.000,- nog steeds € 6.000,- overdrachtsbelasting. Maar kunnen straks flink besparen op een taxatierapport wordt gemiddeld € 400,- kost. Dit schiet voor de starter dus niet op.

Meer weten ? ga naar: https://www.bestehypotheek.nl/overdrachtsbelasting-verlaging/

Previous Article
Next Article