Hoofdelijk ontslag bij Scheiding

Als 2 ex-geliefden gaan scheiden dan zal er nog veel moeten worden geregeld. Zowel op emotioneel als op financieel gebied heeft dit een enorme impact. Meestal is de grootste uitdaging om een goede oplossing te vinden van de eigen woning. Als het kan wil één van de partners in de woning blijven wonen, zeker als er kinderen in het spel zijn. Als 1 van beide partners uitgeschreven dient te worden van de hypotheek noemen wij dat hoofdelijk ontslag.

Men zal moeten afspreken wie er in de oude woning achterblijft. Het is dan niet alleen een keuze in wie wil maar ook in wie kán achterblijven. In het echtscheidingsconvenant moeten daar afspraken in worden gemaakt. U moet hierbij ook denken aan de eventuele overwaarde van de woning.

Geldverstrekker moet akkoord gaan.

Wij bij bestehypotheek.nl dienen een verzoek in tot hoofdelijk ontslag. De geldverstrekker zal namelijk op basis van richtlijnen moet gaan kijken of de maandlast nog wel is op te brengen door de achterblijvende partner. Men houdt wel rekening met de situatie door ruimere normen aan te  houden en eventueel die hypotheekconstructie te wijzigen. Een laatste mogelijkheid is om eigen geld in te brengen en de hypotheeksom te verlagen. Als het niet lukt zal de woning moeten worden verkocht en kan ieder zijn eigen weg vervolgen. Als het wel lukt zullen wij de notaris inschakelen. Lees meer….

Bron: https://www.bestehypotheek.nl/hoofdelijk-ontslag-bij-scheiding/

Previous Article
Next Article