Revolutie in outdoor afvalinzameling

Lune heeft samen met de stadsreinigingsdienst van Berlijn haar nieuwe afvalbak Bubble ontwikkeld. De enorme capaciteit van het bolvormige, roestvrijstalen afvalscheidingssysteem en het unieke legings-principe, hebben aanzienlijke kostenvoordelen opgeleverd en een schoner straatbeeld.

De roestvrijstalen Bubble heeft een inhoud van 360 liter en is gemiddeld 6 tot 8 keer zo groot dan een gebruikelijke outdoor-afvalbak. Hierdoor wordt het aantal legingen (en ophaalritten) flink teruggebracht, wat kostenbesparend werkt. Op basis van de testresultaten is een totale kostenbesparing van ca. 20-30% mogelijk ten opzichte van gebruikelijke outdoor-afvalbakken. Daarnaast is het straatbeeld rondom de bak schoner omdat restafval geen kans heeft zich te verspreiden naast een overvolle bak. De Bubble is 100% recyclebaar.

Het legings-principe is even simpel als efficiënt: met een veegwagen met zuiginrichting kan de afvalbak door slechts één persoon snel geleegd worden. Dit gebeurt met een grote zuigslang die in de Bubble al het afval met hoge capaciteit opzuigt.

Bekijk de Bubble zelf op: http://www.lune.nl/producten/outdoor-afvalbakken/bubble/

Previous Article
Next Article