Voordelen VoIP Bellen

Voor VoIP is geen speciale hardware benodigd, al is deze wel beschikbaar om het bellen via internet te vereenvoudigen. In principe kun je met een computer, een internetaansluiting en een headset al aan de slag via een softwarematige telefoon (softphone) die je via applicaties als Google Talk, Yahoo! Messenger of Skype kunt gebruiken om zowel naar andere mensen achter een computer of met een vaste telefoonsluiting te bellen.

Ook op mobiel gebied zijn er intussen veel VoIP-oplossingen beschikbaar gekomen in de vorm van apps. Bekende clients zijn Viber, iCall, Truphone en iSkoot. Een groot voordeel van dergelijke applicaties is dat je via WiFi kunt bellen en sms’en en daarmee je dure telefoonabonnement ontlast.

SIP
VoIP kan ook hardwarematig ingezet worden, waardoor je met normaal uitziende telefoons bijvoorbeeld via je router kunt bellen zonder dat je daarvoor een computer of smartphone nodig hebt. Veel moderne VoIP-apparatuur (zowel hard- als software) werkt via het Session Initiation Protocol (SIP) om een verbinding mee op te zetten. Aan SIP kunnen reguliere telefoonnummers gekoppeld worden, waardoor je ook voor niet VoIP’ers gewoon bereikbaar blijft. Voor SIP is afgelopen jaren allerlei specialistische apparatuur ontwikkeld waarmee ook (grote) kantooromgevingen in een handomdraai via internet (mobiel) kunnen gaan bellen.

Voordelen
Doordat VoIP efficiënt gebruikmaakt van de beschikbare bandbreedte, zijn de kosten vergeleken met traditionele koperverbindingen een stuk lager. Daarnaast leent VoIP zich uitstekend in een oplossing voor Unified Communications waarmee allerlei vormen van communicatie – zoals spraak, fax, voicemail, e-mail en videovergaderen – gebundeld kunnen worden aangeboden op 1 apparaat of computer. Zulke verbindingen kunnen versleuteld worden, wat afluisteren bemoeilijkt. In tegenstelling tot telefooncentrales kunnen VoIP-switches gebruikmaken van reguliere commodity hardware, wat aanzienlijk in kosten kan schelen.

Meer wetebn over VoIP ga direct naar: https://www.voicedeals.nl

 

Previous Article
Next Article