Schoorsteenvegen – Sappé de Specialist

Voorkom een schoorsteenbrand: kies voor schoorsteenvegen
Het beroep schoorsteenvegen lijkt misschien een wat ouderwets ambacht, maar in feite betreft het een beroep dat nog steeds iedere dag uitgevoerd wordt. De reden dat het vegen van een schoorsteen door een professionele schoorsteenveger nog steeds zo belangrijk is, heeft te maken met het feit dat het vegen van de schoorsteen moet voorkomen dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Een schoorsteenbrand is een brand die ontstaat door opgehoopt vuil en roet in de schoorsteen en vanuit de schoorsteen eenvoudig naar de rest van de woning kan verplaatsen. Wilt u voorkomen dat u te maken krijgt met deze gevaarlijke en uiteraard zeer vervelende situatie, dan is het regelmatig laten reinigen van de schoorsteen of schoorstenen van uw woning zeker een aanrader.

 

Wanneer kiezen voor schoorsteenvegen?
Om een schoorsteenbrand te voorkomen is het belangrijk om de schoorsteen regelmatig te reinigen door middel van schoorsteenvegen. Over het algemeen wordt de regel gehanteerd dat het jaarlijks reinigen van de schoorsteen een schoorsteenbrand moet voorkomen, maar als u vaak en veel stookt is het belangrijk om uw schoorsteen vaker schoon te laten maken. In dit geval is het jaarlijks reinigen van de schoorsteen niet voldoende en dient u meerdere keren per stookseizoen te investeren in schoorsteenvegen.

 

Daarnaast wordt aangeraden om de schoorsteen tevens te reinigen als u een nieuw huis heeft gekocht of als u een nieuwe haard heeft geplaatst. Bij het kopen van een nieuw huis is het reinigen van de schoorsteen belangrijk omdat u niet weet wat de staat van de schoorsteen is en bij het plaatsen van een nieuwe haard is het tevens belangrijk om met een schone schoorsteen te starten met stoken. Heeft u een nieuwe woning gekocht of een nieuwe haard geplaatst, dan is het dus altijd belangrijk om nog voor het stoken te kiezen voor schoorsteenvegen.

 

Schoorsteenvegen door Menno Sappé Reinigingsspecialisten
Menno Sappé Reinigingsspecialisten is al veertig jaar gespecialiseerd in het op professionele wijze reinigen van uw schoorsteen en is actief in de omgeving van Joure, Sneek, Lemmer en Heerenveen. Onze reinigingsspecialisten zijn niet alleen gediplomeerd, maar beschikken bovendien over de nodige ervaring om iedere schoorsteen op professionele wijze te kunnen reinigen. Daar komt nog bij dat ons bedrijf tevens is aangesloten bij de bond Hoofdbedrijfschap Ambachten, wat Menno Sappé Reinigingsspecialisten een betrouwbare partner voor schoorsteenvegen maakt. Bent u benieuwd wat Menno Sappé Reinigingsspecialisten voor u kan betekenen op het gebied van schoorsteenvegen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want wij helpen u graag.

Meer weten? Klik hier om naar onze website te gaan

Previous Article
Next Article