URL-‘Verliwwadder’ moet Leeuwarden online op de kaart zetten.

Online Marketingbureau Beyonit heeft de afgelopen twee maanden interesse gepeild onder Leeuwarder ondernemers en inwoners voor een eigen .LWD domein. Dit in navolging op de onlangs gelanceerde domeinextentie .FRL.

De .LWD petitie heeft in 2 maanden tijd 1.090 aanmeldingen opgeleverd. ‘Uit alle positieve reacties en aantal inschrijvingen is het is voor ons bewezen dat er vanuit de Leeuwarder samenleving zeer zeker draagvlak is voor eigen domeinextentie, dan wel manier om mensen zich online als Leeuwarder te laten manifesteren.’ Aldus initiatiefnemer Frank Zijlstra.

Ondanks het grote enthousiasme onder Leeuwarder ondernemers en particulieren is het echter economisch niet rendabel gebleken om het punt LWD initiatief door te zetten. ‘De kosten voor de registratie en exploitatie van de domeinextentie zijn te hoog om hier een gezond businessmodel aan te koppelen’ volgens Bram Niemendal.

De Initiatiefnemers van online marketingbureau Béyonit laten het er echter niet bij zitten. ‘We zijn vorige week terug naar de tekentafel gegaan en hebben nagedacht over een alternatieve manier om Leeuwarden online op de kaart te zetten’ zo geeft Frank Zijlstra aan. ‘Uiteindelijk kwamen op het idee om een URL-Verliwwadder te bouwen. Hiermee is het voor iedereen mogelijk om gratis elk willekeurig webadres te veranderen in een URL die begint met http://liwwadd.rs/…’.

Op 2 april om 13:00 is de website http://liwwadd.rs live gegaan en is het voor iedereen mogelijk om webadressen te ‘verliwwadderen’.

Béyonit wil graag iedereen bedanken voor de steun aan de campagne “We hadden wel verwacht dat er animo zou zijn voor het punt LWD domein maar dat in twee maanden campagne voeren werkelijk zoveel bedrijven en particulieren de petitie zouden tekenen hadden we eerlijk gezegd nooit verwacht’.

1

 

Previous Article
Next Article